Transferi

La Repubblica: Sprema se velika razmjena u kojoj Rakitić napušta Barcelonu

Foto: EPA

JUVENTUS kreće po Ivana Rakitića, objavila je talijanska La Repubblica.

Hrvatski reprezentativac bio je velika Juventusova želja i prošlog ljeta, ali nije došlo do realizacije transfera jer je Rakitić htio ostati u Barceloni i dokazati da se može izboriti za veliku minutažu u jakoj konkurenciji. Međutim, Rakitić je u prvom dijelu sezone bio u drugom planu u Barceloni i javno je poručio da razmišlja o napuštanju kluba.

"Rakitiću smo itekako na vrijeme rekli da više ne računamo na njega. Objasnili smo mu da je to strateška sportska odluka kluba koju mora razumjeti. Činilo mi se tada da je shvatio što mu se govori, ali ako nije, ponovit ću mu", bio je odgovor koji je Rakitić nedavno dobio od sportskog direktora Barcelone Erica Abidala.

Rakitićevu situaciju u Barceloni, zbog koje je njegova vrijednost na Transfermarktu u pola godine pala sa 65 na 25 milijuna eura, želi iskoristiti Juventus koji prema pisanju La Repubblice na Camp Nou u zamjenu želi poslati Federica Bernardeschija, igrača kojeg je 2017. godine platio Fiorentini 40 milijuna eura. Ove sezone je 25-godišnji Bernardeschi postigao jedan gol i imao jednu asistenciju u 1018 minuta igre.

Juventus bi dovođenjem Rakitića nanio veliki udarac Interu, svom najvećem rivalu ove sezone u Italiji, jer je milanski klub pokušavao mjesecima dogovoriti transfer 31-godišnjeg hrvatskog veznjaka.

Pročitajte više