Lacković u HSV-u za 330 tisuća eura!

"LACKOVIĆ je napokon stigao!”, naslov je u najprodavanijoj njemačkoj dnevnoj novini Bildu, smještenom u Hamburgu, novom prebivalištu hrvatskog rukometaša.

Prema istom izvoru, HSV je za Blaženka Lackovića platio 330 tisuća eura odštete Flensburgu, za preostalu godinu dana Hrvatova ugovora s dosadašnjim klubom.

Nijemci pišu da je dogovor postignut na sastanku učetvero u jednom hamburškome talijanskom restoranu. Predsjednici Andreas Rudolph (HSV) i Frerich Eilts te sportski direktori Christian Fitzek (HSV) i Fynn Holpert sklopili su dogovor uz antipasti zalogajčiće i šparoge.

Osim izdašne financijske ponude, iznimno visoke kategorije, kad je rukomet u pitanju, Flensburgove je čelnike omekšao pristanak crnogorskog reprezentativca iz Valladolida Alena Muratovića da zamijeni hrvatskoga lijevog vanjskog šutera.

"Sretan sam da je napokon sve završilo. Sjedio sam između dva stolca, nemoćan utjecati na bilo što", izjavio je 27-godišnji hrvatski rukometaš, koji će svoju šesticu sljedeće sezone nositi u Hamburgu.

"Bili su to vrlo ugodni pregovori. Drago mi je što smo riješili sve nesporazume s našim sjevernim susjedima", izjavio je predsjednik HSV-a Andreas Rudolph.

Trener Martin Schwalb iznimno je zadovoljan novim pojačanjem.

"Jako me veseli što su se šefovi dogovorili. Lacković je još jedan stup na kojem gradimo naš put na vrh Europe. Sada imamo izvanrednu momčad. Trebat će strpljenja, neće sve odmah štimati, ali definitivno smo sposobni ići na naslov u svim natjecanjima", rekao je novi Lackovićev trener, nekad veliki njemački reprezentativac.

Konkurenciju u Pascalu Hensu, njemačkom reprezentativcu na svojoj poziciji, Lacković je oduševljeno pozdravio.

"To je sjajna stvar. Svaki će dobiti svoju minutažu. Zajednički ćemo doprinositi uspjesima momčadi puno više nego da jedan od nas igra stalno", kaže lijevi vanjski hrvatske reprezentacije.

Jedino što se Lackoviću, koji će u HSV-u provesti iduće tri sezone, ne sviđa jesu velika očekivanja.

"Pritisak je ovdje vrlo velik!", zaključuje Lac.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više