Lacković, Vori i Duvnjak u "borbi" za desettisućiti pogodak HSV-a

U PETAK će utakmicu trećeg kola u rukometnoj Bundesligi odigrati domaći Rhein-Neckar Löwen i Hamburg. Riječ je o velikom derbiju tamošnjeg prvenstva.

Zanimljiv će to biti sraz dvije momčadi koje će uz Kiel krojiti sam vrh ljestvice. Tko je favorit ovoga susreta teško je reći, no važnije zvuči podatak da bi u njemu Hamburžani mogli proslaviti jedan jubilej. Naime, otvoren je "natječaj" za strijelca 10000. pogotka za momčad.

Klub je osnovan 1999. godine spajanjem Bad Schwartaua i HSV Lübecka, a 2002. godine premješten u Hamburg, gdje nastavlja svoj rast. Od toga trenutka rukometaši koji su nosili dres HSV-a postigli su točno 9970 pogodaka kroz natjecanja u prvenstvu, njemačkome Kupu, Ligi prvaka i europskim kupovima, u ukupno 327 odigranih utakmica. Prosjek pogodaka iznosi im 30.49 po utakmici, te bi, ispoštuje li se on i protiv Löwena, mogla biti probijena granica od deset tisuća zgoditaka.

Najbolji strijelac u klupskoj povijesti je Bertrand Gille (1144), kojeg prate Torsten Jansen (1063) i Pascal Hens (965). Kapetan momčadi za koju igraju i tri hrvatska reprezentativca (Blaženko Lacković, Igor Vori i Domagoj Duvnjak) Guillaume Gille ovako je prokomentirao mogući jubilej: "Iznenađuje me ta visoka brojka. Nije važno tko će postići taj pogodak, ali bi bilo lijepo da nam on donese pobjedu."

Pročitajte više