HRVATSKA - MAĐARSKA OD 18:00

Ladić objasnio Dalićevo iznenađenje u sastavu protiv Mađara

Foto: Pixsell

IZBORNIK Zlatko Dalić odustao je od eksperimenta s lijevim krilom Josipom Brekalom na desnom beku.

Umjesto njega, koji je na toj poziciji igrao protiv Azerbajdžana, kod Mađarske će u prvoj momčadi biti branič Tin Jedvaj. On je prije svega stoper, ali je za reprezentaciju i klubove nastupao i na obje bočne pozicije.

Izbornik je očekivano zamijenio i stopera Duju Ćaleta-Cara, koji se protiv Azera istaknuo tek kiksevima i nije iskoristio priliku koju je dobio umjesto kartoniranog Dejana Lovrena.

Standardnom središnjem braniču Hrvatske i Liverpoola ovo je prvi nastup uopće od početka godine. Posljednji put igrao je još 7. siječnja, ali tada je zamijenjen već u 6. minuti protiv Wolverhamptona u FA kupu i sve do danas je prisilno pauzirao zbog ozljeda stražnje lože i mišića.

Ostale dvije najavljene zamjene u odnosu na sastav koji je igrao protiv Azerbajdžana su Brozović i Rebić umjesto Kovačića i Petkovića.

Dalićev pomoćnik Dražen Ladić za Novu TV objasnio je uoči sraza s Mađarima zašto je došlo do promjena.

"Upitnik je bio do završetka utakmice s Azerbajdžanom. Nakon toga znali smo da će protiv Mađara utakmicu početi Tin Jedvaj ako bude zdravstveno ok, što se ispostavilo da jest.

To za nas znači nešto defenzivnija varijanta u zadnjoj liniji. Nakon poraza od Slovačke, Mađarima je pobjeda veliki imperativ, a imat će i ogromnu podršku navijača.

Pripremljeni smo za maksimalan pritisak u prvih 20 minuta, mi ćemo sačekati da to prođe, a onda uzeti stvari u svoje ruke", najavio je Ladić.

Pročitajte više