Ladić od Dinama još nije dobio ni lipe, a klub mu poručuje: "Neka traži, dobit će"

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAKON što je objavio da je Dinamu 12. rujna blokiran račun zbog pravomoćne presude u korist Dražena Ladića, klupski "savjetnik" Zdravko Mamić je u svojem monologu na Maksimiru rekao da će klupskoj legendi novac biti isplaćen najviše u roku dva dana.

I Dinamov direktor Tomislav Svetina, koji je pisao Ladićevu tužbu, rekao je da je to dugovanje planirano u godišnjem budžetu i da će sve biti isplaćeno kroz dan dva. No, Dražen Ladić, koji je za Dinamo odigrao 802 utakmice, tjedan dana kasnije novac još nije dobio.

"Pokazali su način na koji djeluju. To sve govori o njihovom karakteru. Nekoliko puta sam razgovarao sa Svetinom, koji je najupućeniji u sve to jer je on bio moj odvjetnik i pisao je tužbu protiv Dinama. Danas je na drugoj strani i negira tu istu tužbu ili pravomoćnu presudu. Pitam se gdje je kraj tome? Što znači pravomoćna presuda kad možeš ponovno vući neke poteze koji baš nisu moralni. Bože moj, nadam se da će se sve ipak završiti dobro", rekao je Ladić za Novu TV.

KAKO JE BLOKIRAN MAMIĆEV DINAMO? Klubu se osvetilo što jedinoj legendi nije vratio dug

"LADIĆ BLOKIRAO DINAMO ZBOG DUGA OD 7 MILIJUNA KUNA" Mamić otkrio neugodnu istinu

Legendarni golman je 2002. godine od Dinama potraživao tri milijuna kuna. Za razliku od Joška Jeličića, Miljenka Mumleka, Saše Bjelanovića i Gorana Jurića, Ladić se nije želio nagoditi s klubom i svoj pošteno zarađeni novac želio je u puno iznosu. U srpnju 2015. godine dobio je nepravomoćnu presudu prema kojoj mu je klub morao isplatiti 401.833 eura za uvećane kamate i parnične troškove u iznosu od 704.162,50 kuna.

Dinamo se na presudu žalio i ona je na Županijskom sudu u Rijeci ukinuta te vraćena na ponovno suđenje, koje je Ladić ponovno dobio, ovaj put pravomoćno. S kamatama su Ladićeva potraživanja sad narasla na 7,5 milijuna kuna što mu je klub trebao odmah isplatiti kako bi skinuo blokadu s računa.

"Nema nikakvog problema. Taj novac je isplaćen na posebni račun koji smo dobili i oni još provjeravaju da li se još nešto može promijeniti u odluci. Što se Dinama tiče, mi smo po odluci suda novac isplatiti kako je bilo i rečeno. A zašto još nije dobio novac? To neka on pita, neka traži. Dobit će on to ako je sve u redu. Ako ne danas, onda sutra", rekao je Novoj TV Dinamov predsjednik Mirko Barišić.

"Da su htjeli ispoštovati ono što su vodeći ljudi kluba rekli, čim su sredstva sjela na Dinamov račun Fina bi taj iznos izdvojila. Dinamo je tada mogao pokazati korektnost i reći da su suglasni da se taj novac isplati na moj račun", dodao je Ladić.

Pročitajte više