Lagerbäck: Odlazim ako se ne plasiramo na SP

IZBORNIK švedske nogometne reprezentacije Lars Lagerbäck potvrdio je nagađanja da će napustiti svoju aktualnu poziciju na kraju kvalifikacijskog ciklusa.

Iako Lagerbäckov ugovor kao i onaj njegovog pomoćnika Rolanda Anderssona veže za Švedski nogometni savez do kraja sljedeće godine, dvojac će otići ako se Švedska ne kvalificira u Južnoafričku Republiku, što je i više nego izgledno.

Naime, Švedska se nakon posljednjeg poraza od Danske (1:0) u skupini 1 našla u teškoj situaciji, odnosno više ne ovisi o sebi, te im za drugo mjesto neće biti dovoljna domaća pobjeda protiv Albanije. Naime, Šveđani moraju čekati domaći kiks Portugala protiv Malte, što je ravno čudu, kako bi izborili dodatno razigravanje.

"Odlučili smo otići. Mislim da je najbolje za reprezentaciju da krene ispočetka", rekao je Lagerbäck nakon razgovora s predsjednikom Švedskog nogometnog saveza Lars-Åkeom Lagrellom.

Još od 1990. godine je Lagerbäck u reprezentativnom pogonu Švedske. Prvo je bio izbornik mlade reprezentacije, potom je jednu godinu od 1998. do 1999. radio kao pomoćnik izborniku Tommyju Söderbergu u A vrsti, a od 2000. do 2004. je s njime ravnopravno upravljao prvom momčadi. Od 2004. godine samostalno je preuzeo vođenje reprezentacije.

Pročitajte više