Lagerback: Ne mislim da smo favoriti protiv Rusa, šanse su 50:50

IZBORNIK švedske nogometne reprezentacije Lars Lagerback ključnu utakmicu za prolaz u četvrtfinale protiv Rusije u srijedu dočekuje s optimizmom.

U utakmici skupine D Švedskoj je dovoljan i remi za prolaz, dok Rusima igra samo pobjeda.

"To je utakmica u kojoj iskustvo može biti presudno. Kada igrate takvu utakmicu u kojoj ne smijete primiti gol, onda je važno da imate igrače koji neće učiniti nekakvu ludost i upropastiti šanse. Ali nema garancije. Može uspjeti, ali isto tako i ne mora. Pogledajte što se dogodilo Česima protiv Turaka. Pokušali su zatvoriti utakmicu kod vodstva 2:1, ali primili su dva gola u tri minute i otišli doma", rekao je Lagerback.

Unatoč tome što je njegova momčad u boljoj poziviji jer joj odgovara i remi, Lagerback misli da obje ekipe imaju podjednake šanse proći u četvrtfinale.

"Sretan sam što imam iskusne igrače na raspolaganju. To je očito jako pozitivna stvar. Ali teško je reći tko je favorit u toj utakmici. Prema mojem mišljenju šanse su 50:50. Nadam se da će naše kvalitete prevagnuti, ali ne mislim da smo očiti favoriti. Rusija je jaka momčad, posebno u napadu i moramo se koncentrirati da ih zaustavimo u tom dijelu igre", zaključio je švedski izbornik.

Totalsport/M.Pa.
Foto: AFP

Pročitajte više