Lagerback: Previše smo toga promašili

ŠVEDSKI stručnjak Lars Lagerback, izbornik nigerijske nogometne repretentacije, tvrdi da su Orlovi zaslužili puno više na ovome Mundijalu od samo jednog boda u skupini.

Nakon poraza od Argentine (1:0) i Grčke (2:1), Nigerija je ipak mogla u osminu finala, samo da je u 3. kolu skupine B pobijedila Južnu Koreju. No, dvoboj u Durbanu završio je rezultatom 2:2, pa je dalje, uz maksimalnu Argentinu, prošla Južna Koreja.

Lägerback je nakon utakmice žalio za nizom propuštenih prilika njegovih igrača, koji su uspjeli izjednačiti nakon zaostatka 2:1, ali ne i do kraja okrenuti dvoboj u svoju korist.

"Vrlo sam razočaran. Uvjeren sam da smo zaslužili više na ovome Svjetskom prvenstvu. Protiv Južne Koreje smo imali toliko prilika koje nismo iskoristili. Uspjeli smo se vratiti nakon njihovog vodstva, ali ne i pobijediti. Svejedno, igračima čestitam jer su igrali stvarno dobro i dali su sve od sebe", rekao je Šveđanin.

Vratar Nigerije Vincent Enyeama dodao je:

"Vrlo sam tužan i razočaran. Protiv Južne Koreje smo primili oba iz prekida. Ukupno smo primili tri takva gola na prvenstvu, računajući i onaj protiv Argentine. To je previše."

Pročitajte više