Lahm: Barcelona me je htjela dovesti, ali ja sam bio problem

Foto: Getty Images / Guliver Image

PHILIPP LAHM jedna je od legendi njemačkog nogometa. Nezaboravni desni bek Bayerna i njemačke reprezentacije završio je bogatu karijeru 2017. godine nakon 21 osvojenog trofeja. Lahm je vrhunac karijere doživio 2013. kada je s Bavarcima osvojio povijesnu trostruku krunu (Bundesligu, Kup i Ligu prvaka), dok je 2014. postao svjetski prvak s Njemačkom.

Međutim, da je pristao na ponudu Barcelone nikada ne bi ispunio svoj san i osvojio sve s Bayernom, čiji je igrač bio punih 17 godina, od čega je dvije sezone proveo na posudbi u Stuttgartu.

"Barcelona je u to vrijeme bila zaštitni znak europskog nogometa. Željeli su me dovesti, ponuda je bila jako dobra, bliski prijatelji koji su znali za ponudu su me tapšali po ramenu i pitali kada potpisujem", otkrio je Lahm, koji je kao kapetan Bayerna i Njemačke podigao trofeje Lige prvaka i SP-a.

Sve je praktički bilo spremno na Nou Campu za njegov dolazak, ali...

"Postojao je problem, a to sam bio ja. Divio sam se Barceloni i njezinim igračima, ali se nisam vidio na Nou Campu. Bayern je tada radio na nečem velikom. Znao sam da smo spremni za najveće stvari. Pomislio sam koliko bih bio sretan da s Bayernom osvojim Ligu prvaka i odbio sam Barcu. Na kraju sam uspio ostvariti snove s Bayernom i nisam nikad zažalio", zaključio je.

Lahm je u karijeri odigrao ukupno 765 utakmica, uz 27 postignutih golova.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Pročitajte više