Lajavac iz Setubala izgubio štih

SITI smo Josea Mourinha i njegovih samodopadnih, prepotentnih izjava, zbog kojih je ovaj uspio navući bijes i mržnju nogometnih zaljubljenika diljem svijeta na klub sa Stamford Bridgea, reći će Otočani.

"Liverpool je do sada u sezoni odigrao tri velike utakmice, a mi njih 27." - rekao je Mourinho prije polufinalnog susreta Lige prvaka. "Liverpool je tek mali klub u odnosu na Chelsea." - nastavio je verbalni rat Mourinho dan kasnije. Sve se dalo "prožvakati" dok nije izjavio da je Chelsea na Anfieldu bio bolja momčad.

Mourinho nije prezao ni od individualnih napada: "Cristiano Ronaldo nije usredotočen i ne može biti ekstra kvaliteta jer je imao problematično djetinjstvo."

Kada su Ricka Perrya, izvršnog direktora Liverpoola, upitali o Mourinhovoj budućnosti rekao je s prizvukom sarkazma : Pa naravno da mora ostati. Kada uložiš 500 milijuna funti u klub, trofej Liga kupa fantastično je dostignuće.

Dakle, vrijeme je da Mourihno napusti Chelsea, u to su uvjereni svi, a i dojma kako bi ovo što je Mourinho ostvario u protekle tri godine mogao gotovo svaki trener svijeta, naravno, kada bi imao igrače i uvjete koje je imao Potugalac.

Nije Mourinho loš trener, trofeji govore suprotno, kao i 120 pobjeda u 170 utakmica s Chelseaom. No, čovjek je zalutao, izgubio je štih, a vratiti ga ne može na silu, vrijeđajući druge. No way, Jose!

V.B.
Foto: AFP

Pročitajte više