Russell Westbrook

Lakersi su trebali biti najjača NBA momčad. Sad su pred raspadom

Foto: Profimedia

POSLJEDNJI je dan u kojem se u NBA ligi mogu izvršiti razmjene igrača. Kako to obično biva, u tim se posljednjim satima NBA prijelaznog roka dogodi najviše razmjena. Mnogi NBA analitičari usmjereni su na mogući raspad Los Angeles Lakersa, odnosno razmjenu u kojoj bi ih mogao napustiti Russell Westbrook.

Kao moguća zamjena za Westbrooka spominje se razigravač Houston Rocketsa John Wall, nekadašnji prvi izbor drafta, navodi Eric Pincus, novinar Bleacher Reporta, a navodno odluka ovisi o LeBronu Jamesu. Lakersi su u sezonu ušli kao jedni od glavnih favorita, a LeBron James, Anthony Davis i Russell Westbrook trebali su formalno predstavljati novu "veliku trojku" u NBA ligi, no nije išlo sve po planu. Trenutno su Lakersi na devetom mjestu Zapadne konferencije s omjerom 26-30.

Westbrook ove sezone u Lakersima u prosjeku zabija 18 poena, uz osam skokova i sedam asistencija. No radi i dosta štete momčadi jer gubi četiri lopte po utakmici, postotak šuta za tricu mu je 29.8, a iz igre pogodi 43.5 posto pokušaja. John Wall, s druge strane, nije još nastupio ove sezone zbog ozljede, no prošle je u prosjeku zabijao 20 poena, također uz loš postotak šuta.

 

Pročitajte više