"Lako je sada pričati jesmo li trebali igrati otvorenije"

DAN NAKON velikog boda u Harkivu reprezentativci su sletjeli na Pleso i velikim dijelom su zadovoljni prikazanim. A zašto i ne bi bili? Iako ostaje žal za dva boda, dokazali su Ukrajincima i svima nama o kakvoj je tu razlici u kvaliteti zapravo riječ.

Što se tiče pozitivnih stvari ogleda s Ukrajinom treba svakako istaknuti Ivicu Križanca, koji je jedan od istinskih dobitaka ove utakmice. Bio je možda prvo lice utakmice, a način na koji je čuvao Ševčenka zaista je impresivan.

"Tek sada kada sam došao zapravo shvaćam kakav je to poseban osjećaj igrati u ovoj reprezentaciji"

"Meni je samo drago da sam ispunio očekivanja, no, moram priznati da to pored ovakvih suigrača i nije tako teško ostvariti. Da, ostaje žal za dva boda, ali što je tu je, vjerujem da ćemo u budućnosti biti još bolji jer zaista imamo veliki potencijal", rekao je stoper Zenita Ivica Križanac.

"Tek sada kada sam došao zapravo shvaćam kakav je to poseban osjećaj igrati u ovoj reprezentaciji", dodao je Križanac.

"Malo sam razočaran što nismo pobijedili"

Iako je njegova forma bila pod velikim upitnikom uslijed katastrofalnih rezultata Tottenhama u Premierligi, Luka je još jednom dokazao da se na njega može uvijek računati. Ova formacija u kojoj je on bliže vratima, nekakva polušpica, djeluje dosta bolje.

"Da, malo sam razočaran što nismo pobijedili jer smo ruku na srce imali više prilika i bili puno bolji protivnik, no bod je tu i treba biti zadovoljan. Nakon teškog poraza od Engleske vratili smo se na kvalitetan način i ponovno dokazali vrijednost", rekao je Luka Modrić.

Kao i dosta puta u posljednje vrijeme opet je lijeva strana momčadi bila opasnija, konkretnija, naravno zahvaljujući poslovično kvalitetnom dvojcu Pranjić - Rakitić.

"Ako ovako igramo ne moramo se nikoga bojati"

Ovaj potonji dosta je problema zadavao Ukrajincima i vidi se kako iz dana u dan napreduje.

"Dobro je, možemo biti zadovoljni, prvenstveno igrom, što je za nas najvažnije. Pokazali smo da smo puno moćniji od njih, a u svakom dijelu utakmice bili smo bolji, opasniji protivnik. Ovako moramo nastaviti i uspjeh  neće izostati", rekao je za Index ivan Rakitić.

"Istina, mogli smo možda i do tri boda, ali ako ovako igramo ne moramo se nikoga bojati. Jesmo li ušli u utakmicu previše zatvoreno? Znate, lako je sada nakon utakmice govoriti trebali smo onako ili ovako. Možda bi da smo igrali otvorenije i primili gol, nikada se ne zna. Treba i ovako biti zadovoljan, a svi su vidjeli da je to na terenu izgledalo kako treba", za kraj će Rakitić.

V.B.
Foto:K.H.

Pročitajte više