"Laku noć, Malmo"

ŠVEDSKI novinari poprilično su razočarani nakon visokog poraza Malmoa od Dinama u prvoj utakmici doigravanja za Ligu prvaka. Šveđani ne vjeruju da uzvrat može puno toga promijeniti i da Malmo tako svoj put nastavlja u Europa ligi. U izvještajima nakon utakmice u švedskim medijima su glavnog krivca za visoki poraz označili vratara Dušana Melichareka.

> Laku noć, Malmo

> Predstava dostojna Lige prvaka

> Sammir se naježio zbog ovacija, Bilić poručio: Ovakav može igrati i za Brazil

> Badelj: Ovo je možda moja posljednja utakmica za Dinamo

> Sammir je odlučio Dinamu donijeti Ligu prvaka

> Foto - Mamić branio navijače pa ga policija privela: "Nikad se neću predati u borbi za pravdu!"

U Aftonbladet su u tekstu pod naslovom "Laku noć, Malmo" prozvali Melichareka.

"Dvije upitne reakcije vratara Dušana Melicharek srušile su Malmo. Malmo je stigao u Zagreb s snom o Ligi prvaka. 90 minuta kasnije ti su snovi brutalno srušeni", piše novinar Aftonbladeta.

Expressen je ime 27-godišnjeg češkog vratara u podcrtao tekstu "Noćna mora Melichareka".

"Melicharek je stao na gol nakon što se ozlijedio prvi vratar Joan Dahlin. Sad se Dahlin oporavio od ozljede, ali Melicharek je i dalje broj jedan. Pitanje je hoće li nakon prve utakmice protiv Dinama i dalje dobivati povjerenje. Vratar Malmoa je imao nekoliko upitnih intervencija koje kasnije kritizirali nogometni stručnjaci. Prvi je loše ispucavanje koje je omogućilo igračima Dinama da povedu 1:0 da bi nakon toga skrivio penal za 3:1. Umjesto da se Melicharek bacio kako bi ukrao loptu Sammiru, on se bacio na njegove noge", piše Expressen.

Ni u Dagens Nyheteru ne vjeruju da uzvrat može puno toga promijeniti.

"Nakon prve utakmice Malmo je u zaostatku 4:1 i malo je toga što daje nadu da Malmo može okrenuti rezultat u uzvratu. Dinamo je bio nekoliko klasa bolji od švedskog protivnika i rezultat je mogao biti i viši. Istina, Malmo je na poluvremenu imao 1:1, ali to je bio jedini udarac na gol. Veliku većinu utakmice Malmo je bio nadigran, a domaća momčad je stvarala prilike", navodi DN.

Pročitajte više