LIGE PETICE

Lampard dobio dozvolu za pregovore s Chelseajem

Foto: EPA

CHELSEA će kao zamjenu za Maurizija Sarrija dovesti Franka Lamparda, pišu već neko vrijeme engleski mediji, a danas je i njegov trenutni klub, Derby County, objavio da su mu dozvolili da započne pregovore s londonskim velikanom. 

Lampard je igrao na Stamford Bridgeu 13 godina, a s 211 golova je najbolji klupski strijelac u povijesti, a sada bi u pohod na nove rekorde trebao krenuti s pozicije trenera. 

On je ove sezone mimo svih očekivanja odveo Derby County do finala play-offa za plasman u Premier ligu, gdje je izgubio od Aston Ville. Unatoč tome, u Chelseaju njega vide kao najbolje rješenje, i to jer se pokazao kao dobar u radu s mladima.

Mason Mount (20) i Fikayo Tomori (21) prošlu sezonu proveli su na posudbi u Derbyju iz Chelseaja. Pokraj njih, Reece James (19) iskazao se na posudbi u Wiganu te Tammy Abraham (21) koji je u dresu Vile zabio 26 golova i tako je odveo do Premiershipa.

Specifična situacija u kojoj se Chelsea nalazi idealna je za Lamparda

Situacija u kojoj nema prostora za manevar u prijelaznom roku i rad s mladima upravo je ono što očekuje Sarrijeva nasljednika, a u takvom okruženju jako dobro snašao se Frank Lampard. U prilog tom raspletu ide i činjenica da je u Lampardovom stručnom stožeru i Jody Morris, nekadašnji šef omladinske škole Chelseaja koji poznaje gotovo sve klince starije od 16 godina u tom klubu.

S Lampardom bi se u klub mogao vratiti i legendarni napadač Didier Drogba koji je nedavno izrazio interes za suradnjom i nahvalio svog nekadašnjeg suigrača kao itekako sposobnog trenera. 

Nezaboravni golgeter trebao bi mu biti pomoćnik te raditi s napadačima na realizaciji, koja mu je tijekom karijere bila fantastična.

"Frank je napravio sjajan posao s Derbyjem, odveo momčad do playoffa. Mislim da je on odlična opcija za klub. Je li spreman za posao? Pa zar treba čekati dok ne napuni 40 ili 50 godina da bude spreman? Mislim da uspjeh ovisi samo o našem iskustvu i o želji za uspjehom. Ako se on osjeća spremnim, onda ne mislim da je rano", naglasio je Drogba, ali nije jasno otkrio hoće li se vratiti na Stamford Bridge. 

Pročitajte više