Lampard uoči Reala: Rekao sam neke stvari igračima, ali ostat će među nama

Foto: EPA-EFE

AKTUALNI prvak Europe Real Madrid u prvoj je utakmici četvrtfinala Lige prvaka pred svojim navijačima rutinski pobijedio Chelsea, koji je i dalje u krizi. Londonski klub nikako ne može pronaći stabilnost pod novim vlasnicima koji su nakon samo nekoliko mjeseci potjerali Grahama Pottera i zamijenili ga Frankom Lampardom, koji bi trebao imati ulogu privremenog rješenja.

Svoj drugi mandat na klupi Chelseaja Lampard je započeo s tri poraza i u prvenstvu zauzima 11. mjesto, a u Ligi prvaka ga čeka izuzetno težak zadatak u uzvratu protiv Kraljevskog kluba. Utakmica na Stamford Bridgeu na rasporedu je u utorak 18. travnja, a Chelsea u njoj neće moći računati na Bena Chilwella, koji je u Madridu dobio crveni karton. 

"Dat ćemo sve, želimo proći dalje. Svaka utakmica je prilika za pobjedu, sve utakmice koje nas čekaju za nas bi trebale biti velike zbog situacije u kojoj se nalazimo. Želimo se dokazati pojedinačno i kolektivno. Bez obzira na sutrašnji rezultat, bit će jako važno nastaviti raditi do kraja," rekao je Lampard u najavi utakmice. 

"Postoje neke stvari koje sam rekao igračima"

Engleska legenda nada se pomoći tribina: "U nogometu se priča može promijeniti vrlo brzo. Postoje neke stvari koje sam rekao igračima, ali ću ih zadržati unutar kuće. Naši će navijači doći na utakmicu kako bi vidjeli momčad koja daje sve da bi preokrenula stvari i to ćemo morati učiniti.

Uopće ne sumnjam da će atmosfera biti pozitivna, a na nama je da igramo sa željom i znanjem kako preokrenuti ovu utakmicu. Previše sam puta bio na ovom stadionu u večeri Lige prvaka da ne bih znao da će ozračje biti sjajno. Na nama je da publiku još više aktiviramo, a ona nam svakako može pomoći."

Pročitajte više