NBA

Lani je zaradio 44 mil. dolara, a nije igrao. Sad je dobio još 40 da ode prije reda

Foto: Profimedia

JOHN WALL (31) nekad je bio NBA zvijezda i jedan od najboljih playmakera lige, no karijera mu se posljednjih godina kretala u drugom smjeru. Zbog ozljeda nije igrao od prosinca 2018. do prosinca 2020., a u tom je periodu ujedno razmijenjen iz Washington Wizardsa u Houston Rocketse. Za Houston je odigrao svega 40 utakmica, a prošle sezone nije nastupio nijednom jer su u klubu odlučili da će radije razvijati mlade igrače.

Tako je Wall, zahvaljujući ugovoru koji je potpisao još u Washingtonu, prošle godine zaradio 44.3 milijuna dolara a da nije odigrao nijednu utakmicu. Nadolazeća sezona bila bi mu posljednja po tom ugovoru i u njoj bi zaradio 47.4 milijuna dolara. Ipak, uspio se dogovoriti s Houstonom.

Potpisat će za Clipperse

Houston će otkupiti ostatak njegovog ugovora za 40.9 milijuna dolara, dakle 6.5 manje nego što je trebao dobiti, ali će zato moći pronaći novi klub za iduću sezonu. Prema ESPN-ovom Adrianu Wojnarowskom, Wall će kao slobodan igrač potpisati za Los Angeles Clipperse.

Bit će zanimljivo vidjeti u kakvom je stanju Wall, prvi izbor drafta iz 2010. godine, nakon što je od 2017. odigrao tek 113 od mogućih 390 utakmica. U najboljem periodu karijere (2014. - 2018.) pet je puta bio All-Star, a na karijernim je prosjecima od 19.1 poen i 9.1 asistenciju po utakmici.

Pročitajte više