Lapentti izbacio Karlovića u prvom kolu Lyona

NAKON odličnih mečeva na ATP turniru Masters serije u Madridu, gdje je igrao četvrtfinale i pobijedio trećeg na svijetu Novaka Đokovića, Ivo Karlović je brzo završio nastup u Lyonu.

Želja je bila meč drugog kola u Lyonu između dva Hrvata - Ive Karlovića i Ivana Ljubičić, no niti jedan nije uspio preko prve prepreke. Ljubičić je u ponedjeljak pao pred anonimnim domaćim tenisačem Ouannom, dok je Ekvadorac Nicolas Lapentti svladao 6. nositelja Karlovića 7:6(4), 6:3.

Lapentti. 83. igrač na svijetu, otvorio je meč breakom u prvom gemu, te je čuvao prednost do 3:2. Tada se Karlović vratio u igru, a kod 4:3 je hrvatski tenisač imao nove dvije break lopte za dodatno približavanje setu. Tada nije uspio ispuniti taj cilj i set se morao odlučivati u tie-breaku, gdje je daleko smireniji bio 32-godišnji Lapentti koji je prije devet godina bio deveti igrač svijeta.

U drugom setu je Lapentti sve reprizirao, te je odmah došao do breaka. Kod 5:3 je Karlović imao posljednju šansu. Dvije break lopte za novi povratak, ali je jednom pogriješio, drugi put je Lapentti zabio as i priči je bio kraj.

ATP Lyon, 1. kolo:

N. Lapentti - Karlović (6) 7:6(4), 6:3

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više