Last dance danas na Gripama. Ispadaju iz lige uz šamaranje igrača

Screenshot: Youtube

UNIVERSITAS, splitski futsal prvoligaš, nakon pet godina ispada iz elite. Tom (ne)zgodom popularni Studenti su napravili ono po čemu su i inače poznati - sve su okrenuli na zafrkanciju. Povodom za sada zadnje utakmice u prvoj ligi, koju danas od 18:15 igraju u Maloj dvorani na Gripama protiv vodećeg Novog vremena iz Makarske, objavili su priopćenje koje prenosimo u cijelosti, a na dnu je i video koji morate pogledati.

Last dance splitskih studenata i zafrkanata

"Petak i lepršavo godišnje doba koje nam je upravo pokucalo na vrata, donose i proljeće na Gripama. Svoju zadnju domaću utakmicu u  1. HMNL  ove, ali i barem sljedeće sezone, odigrat će  AFC Universitas (AFCU). Trenutačno zadnja momčad na tablici  1. HMNL odmjerit će snage s prvoplasiranim MNK Novo Vrijeme iz Makarske. Vrhunac AFCU proljeća na rasporedu je večeras, 24. ožujka u 18:15h u Maloj dvorani na Gripama.

Kad su prije pet godina kročili u 1. HMNL te bili jedno od najugodnijih iznenađenja, malo tko je mogao zamisliti da će AFCU igrati važnu ulogu u domaćem prvenstvu, ali i da će tijekom tih pet sezona, anonimni studenti neumorno škripati parketima diljem Lijepe naše te ponosno i prkosno braniti boje sveučilišnog kluba iz grada podno Marjana. 

Jedan od onih koji je od početka gradio klub, postao jedan od AFCU simbola te sudjelovao u svim lijepim, ali i manje lijepim trenucima je igrač Ivan Tustonjić: "I dalje sam dojma da igramo puno bolje nego što to pokazuje pozicija na kojoj se nalazimo. Realizacija se pokazala kao veliki problem na kojem moramo raditi kako bismo se ekspresno vratili u 1. ligu.

#samoviruj i #supportthelosers

Upravo ta dobra igra nam je i motivacija da pokušamo u preostala dva kola pokazati ono što smo ostali dužni. Uz dobru volju, želju i energiju, poseban poziv iz kluba su uputili navijačima da na zadnju domaću utakmicu ponesu i bijele maramice, jer u AFCU režiji bit će upriličen prigodan oproštaj od 1. HMNL. S obzirom na najavu Tustonjića, očekuje se i buđenje momčadi s početkom proljeća, kao i tijekom cijele sljedeće sezone za što skoriji povratak u najviši rang hrvatskog futsala.

Cijelo AFCU putovanje u 1. HMNL utemeljeno je na krilatici #samoviruj te je obilježeno principima od kojih nikad nisu odustali. Lucidan, energičan, mali studentski klub sa svojim specifičnim pravilima spreman za časne bitke s najvećim rivalima. Pričat će generacije o povijesti koju su studenti ispisali, kao i da u potpisu svakog traga koji su ostavili, stoji pečat bespoštedne i bezuvjetne borbe te ljubavi prema AFCU.

Uz sve navedeno, neizostavna je i fascinantna družina Korea Production koja čvrsto stoji uz AFCU. Prigodno za ovaj veliki događaj prelaska iz jedne lige u drugu, članovi Korea Productiona, privremeno su se oprostili od zvijezda, ali i ekskluzivno otkrili što će biti glavna nagrada AFCU igračima nakon zadnje utakmice na domaćem parketu.

Pročitajte više