Laziju prijeti kazna UEFA-e

UEFA planira pokrenuti istragu zbog jučerašnjih nereda u Rimu u kojima je ozlijeđeno 5 navijača Dinama iz Bukurešta, ali i zbog rasističkih uvreda koje su stizale sa tribina za vrijeme utakmice.

Još je krajem ovog mjeseca UEFA priprijetila svim klubovima da će biti izbačeni iz euro natjecanja ukoliko bude bilo kakvog rasističkog ponašanja ili nereda na njihovim stadionima.

"Još čekamo izvješće suca i delegata prije nego što odlučimo hoćemo li pokrenuti neku disciplinsku akciju, ali detaljno proučavamo što se dogodilo u Rimu", izjavio je glasnogovornik UEFA-e.

"Ako se nasilje dogodilo izvan stadiona, to je onda nažalost stvar policije i zakona a ne UEFA-e", dodao je.

Lazio je već u tri navrata bio kažnjavan od strane UEFA-e i to zbog rasistički uvreda i nereda pa su bili prisiljeni igrati pred praznim tribinama tijekom kupa UEFE 2004. godine.

"Ipak, brinu nas rasističkih ispadi prije utakmice i ukoliko se oni potvrde, vjerujte nećemo imati tolerancije. Nema sumnje da je povijest Lazijevih navijača obilježena neredima i da sa ovim klubom imamo uvijek problema. Nažalost, UEFA se ne može sama boriti protiv ovoga jer je to širi sociološki problem kojeg imaju mnoge zemlje",  zaključio je glasnogovornik UEFA-e.



M.P.
Foto:AFP

Pročitajte više