LIGE PETICE

LAZIO - BOLOGNA 3:3 Mihajlović spasio Bolognu od ispadanja, Srbin sjajno zabio

Foto: EPA-EFE

U POSLJEDNJOJ utakmici 37. kola talijanskog nogometnog prvenstva Lazio i Bologna su na Olimpijskom stadionu u Rimu odigrali 3-3 (1-0), a gosti su tim bodom osigurali prvoligaški status i za sljedeću sezonu.

Lazio je poveo golom Corree (14), Bologna je početkom nastavka s dva gola u samo dvije minute preokrenula preko Polija (50) i Destra (51). Na 2-2 je lijepim pogotkom izjednačio Bastos (59), novo vodstvo gostima osigurao je Orsolini (63) da bi podjelu bodova donio Milinković-Savić (80) sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca.

Hrvatski reprezentativac Milan Badelj igrao je za Lazio do 64. minute.

Lazio - Bologna Live Score

Bologna sad ima 41 bod, nedostižna četiri više od 18. Genoe koja se nalazi u zoni ispadanja, dok je Lazio ostao osmi s 59 bodova, jednim manje od sedmog Torina, ali je osigurao nastup u Europa ligi sljedeće sezone jer je prije pet dana osvojio kup.

Još ranije je Juventus osvojio naslov prvaka s 90 bodova, Napoli je drugi sa 79, a za preostala dva mjesta koja vode u Ligu prvaka u posljednjem kolu će se boriti Atalanta i Inter koji imaju po 66 bodova, Milan koji je na 65 i Roma koja je na 63 boda.

Iz lige su odavno ispali Chievo i Frosinone, a posljednji putnik u drugu ligu bit će Fiorentina, Empoli ili Genoa. Empoli za ostanak mora pobijediti Inter u Milanu, Fiorentini je dovoljan i bod u međusobnom susretu protiv Genoe, dok Genoa mora pobijediti Fiorentinu i nadati se neuspjehu Empolija. Genoi bi za ostanak mogao biti dovoljan i bod u slučaju poraza Empolija.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više