serie a

LAZIO – INTER 2:1 Lazio slavio nakon preokreta i nastavlja borbu za titulu

Foto: Epa

LAZIO i Inter u Rimu igrali su derbi talijanskog prvenstva. Lazio je slavio nakon preokreta 2:1.

Goste je u vodstvo doveo Young (44) krajem prvog poluvremena, no domaći su u nastavku uspjeli preokrenuti. Prvo je Immobile (50-11m) iz kaznenog udarca kojega je sam izborio poravnao na 1:1 da bi Milinković-Savić (69) osigurao tri boda Laziju.

Lazio je ovom pobjedom stigao na drugo mjesto s 56 bodova, dva više od trećeg Intera, a jednim manje od vodećeg Juventusa koji je ranije u nedjelju svladao Bresciju s 2:0.

Marcelo Brozović igrao je za Inter do 77. minute i bio je ponajbolji igrač svoje momčadi.

Lazio - Inter Rezultati uživo

Godinama u Italiji nismo imali situaciju da su u ovoj fazi prvenstva, nakon odigrana 24 kola, čak tri kluba u ozbiljnoj igri za naslov. Uoči prvenstva Juve i Inter bili su određeni kao dva kluba koja će voditi bitku za Scudetto. Na ''mali'' Lazio je rijetko tko ozbiljno računao. No, hrabra i drčna škvadra Simonea Inzaghija ove sezone igra fantastično i ne namjerava stati.

Nitko u Laziju neće ni nakon ove pobjede previše govoriti o mogućnosti osvajanja naslova prvaka Italije, no ta je opcija trenutno apsolutno realna jer je Lazio i večeras pokazao kvalitetu, moć i karakter.

Forma Lazija je impresivna. U posljednjih 19 prvenstvenih utakmica Lazio ne zna za poraz, a u posljednjih 16 po bod su Inzaghijevoj momčadi otkinuli samo gradski rival Roma i sve bolja Jurićeva Verona. Posljednja momčad koja je pobijedila Lazio bio je baš Inter. Večeras su im Lazijali uzvratili i to na kakav način.

Utakmica je počela obostrano agresivno. Obje momčadi su nakon početnog ispitivanja krenule po gol. Bilo je nekoliko odličnih šansi s obje strane. Milinković-Savić je krasnim udarcem iz daljine zatresao gredu, a na drugoj strani je Brozović povukao super kontru koju Lukaku nije uspio kapitalizirati. Inter je poveo u zadnjoj minuti prvog dijela. Candreva se izborio za udarac, vratar Lazija Sratkosha je kratko dobio, ali samo do noge Ashleyja Younga koji je atraktivno zakucao za 0:1.

Lazio u nastavku nije imao namjeru predati se. Rimljani su navalili i odmah su došli do izjednačenja. Poslije pogreške u obrani do lopte je došao Ciro Immobile, a prije nego li je najbolji strijelac Serie A šutirao, Stefan de Vrij ga je s leđa srušio. Penal kao suza. Ciro nije imao milosti i Lazio je izjednačio.

Pobjednički gol za Rimljane postigao je Sergej Milinković-Savić u 69. minuti. Nakon ubačaja u kazneni prostor netko od igrača Lazija je tukao prema vratima, golman Padelli je bio savladan, ali odnekud se stvorio Marcelo Brozović i s crte je odbio. Samo do Srbina, koji precizno nalazi rupu i pogađa za 2:1.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više