LAZIO - JUVENTUS 2:1 Tudor došao na korak do preokreta pa ipak ispao iz Kupa

Foto: EPA

JUVENTUS je s 2:1 poražen u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa od Lazija, ali je ipak prošao u finale jer je iz prve utakmice donio prednost od 2:0. Momčad Igora Tudora se tako oprostila od borbe za trofej. U srijedu drugu polufinalnu utakmicu igraju Fiorentina i Atalanta, a momčad iz Firence u susret ulazi s pobjedom 1:0 iz prvog okršaja.

Valentin Castellanos bio je glavno ime utakmice u prvih sat vremena. Čak se četiri puta našao u izglednim prilikama pred golom Mattije Perina, a u pola tih prilika je bio i precizan. Pogađao je mrežu Juventusa u 12. i 49. minuti susreta. Jedini pogodak Juventusa postigao je Arkadiusz Milik u 83. minuti utakmice. Golove pogledajte OVDJE

Sjajno mu ide od dolaska

Podsjetimo, hrvatski stručnjak je klupu rimskog kluba preuzeo u prvoj polovici ožujka i od onda odradio ukupno pet utakmica, četiri u prvenstvu i jednu u kupu. U prvenstvu je slavio protiv Juventusa, Salernitane i Genoe, a porazili su ga Roma i Juventus u kupu.

Tudor je posao preuzeo u jako teškoj situaciji za Lazio. Sarri je otišao nakon što je izgubio pet od šest zadnjih prvenstvenih utakmica te tako iz zone Lige prvaka pao na tek deveto mjesto. Ispadanje u osmini finala Lige prvaka od Bayerna se ne smatra neuspjehom, ali sunovrat u prvenstvu bio je zabrinjavajuć za klub koji je prošle sezone bio viceprvak Serie A te tako izravno izborio Ligu prvaka.

Hrvatski trener je uspio brzo zaokrenuti priču pa je sada doveo Lazio na 6. mjesto, jedno od onih koja vode u Europu, ali situacija je daleko od komforne jer su ekipe od 8. do 5. mjesta sve u nekoliko bodova, a nemaju ni svi jednako odigranih utakmica.

 

Pročitajte više