LIGE PETICE

LAZIO - SAMPDORIA 5:1 Hat-trick strašnog Immobilea, Lazio vezao 11. pobjedu

Foto: EPA / Getty Images / Guliver Image

LAZIO se ne zaustavlja. Momčad Simonea Inzaghija razbila je Sampdoriju 5:1 u prvoj utakmici 20. kola Serie A, ostvarila 11. uzastopnu pobjedu i prišla drugom Interu na bod, a lideru Juventusu na tri boda.

Čudesni klub iz Rima ne pamti ovakvu sezonu i niz nepobjedivosti u vlastitoj povijesti, a danas je opet briljirao napadač Ciro Immobile, koji je zabio hat-trick uz dva gola iz penala. Immobile igra sezonu karijere, a do sada je zabio čak 23 gola u prvenstvu te je uvjerljivo najbolji strijelac lige, ispred prvog pratitelja Romelua Lukakua s 14 pogodaka. 

Vodstvo Laziju donio je već u sedmoj minuti ove sezone preporođeni Felipe Caicedo. U 17. minuti već je bilo 2:0 - Immobile zabio iz penala. Svega tri minute kasnije, branič Francesco Acerbi poslao je dugu loptu prema Immobileu, a on je prošao golmana i zabio drugi gol na utakmici za 3:0. 

Lazio je nastavio igrati atraktivno, a gosti su opet loptu iz mreže vadili u 54. minuti nakon gola Bastosa, dok je u 65. kapetan Immobile iskoristio novi penal za hat-trick i nestvarnih 5:0 na Olimpicu. Do kraja su nemoćni gosti uspjeli smanjiti golom Linettija u 70., a četiri minute kasnije ostali su s igračem manje jer je crveni karton dobio Chabot. 

Embed from Getty Images

Lazio je treći na ljestvici s 45 bodova, tri manje od vodećeg Juventusa, dok je Sampdorija s 19 bodova na 16. mjestu. Lazio ima utakmicu manje od konkurencije, a susret 17. kola protiv Verone igrat će 5. veljače u Rimu. 

Inter u nedjelju gostuje Lecceu (15 sati), a Juventus dočekuje Parmu u nedjelju navečer od 20:45 sati. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više