Le Guen postao trener PSG-a

TRENER koji je iz škotske ispraćen jednoglasnim optužbama da je upropastio sezonu i momčad Rangersa nije dugo čekao na novi angažman; angažirao ga je klub sa Parka prinčeva.

Nakon teških šest mjeseci u Glasgowu, gdje se njegov "rukopis" vidi u 17 bodova zaostatka Rangersa za Celticom, potpuno promašenim "pojačanjima" koje je doveo i gubitku kontrole u svlačionici i svađi sa kapetanom momčadi Barryjem Fergusonom, Le Guen je u bogati pariški klub, koji nikako da se ustali u francuskom vrhu, doveden kao spasitelj, jer PSG je trenutno samo bod iznad zone ispadanja.

"Donijeli smo odluku koja trenutno stupa na snagu, po kojoj Guy Lacombe više nije trener prve momčadi. Taj posao sada dodijeljen Paulu Le Guenu i njegovom asistentu Yvesu Colleu.", objavio je PSG na klupskoj web stranici.

Odmah nakon što je dobio otkaz u Rangersima, Le Guen je važio za najozbiljnijeg kandidata koji će naslijediti Lacombea, a nakon poraza u prošlom kolu od Valenciennesa, bilo je pitanje dana kada će doći do smjene.

Le Guen je inače u Francuskoj bio iznimno uspješan; sa Lyonom je osovojio tri titule prvaka, a pred njim je novi veliki izazov: lansirati PSG iz tavorenja na dnu i osrednjosti Le Championnata u francusku i europsku elitu.

Kao što su Rangersi nakon njega doveli klupske velikane Smitha i McCoista, tako je Le Guen bio zapažen igrač kluba kojem je sad na klupi: tijekom sedmogodišnje uspješne karijere u Parisu, osvojio je Kup pobjednika kupova i dogurao do francuske reprezentacije.

Z.A.
Foto: AFP

Pročitajte više