TRANSFERI

Le Parisien: Evo koliko PSG traži od Barcelone za Neymara

Foto: EPA

PRIJE dvije godine dogodio se najskuplji transfer u povijesti nogometa. Neymar je senzacionalno za 222 milijuna eura stigao iz Barcelone u PSG, koji je platio klauzulu iz njegovog ugovora i realizirao nevjerojatan transfer.

>>> El Mundo: Messi od predsjednika Barcelone zahtijeva dovođenje Neymara

>>> Katalonci otkrili što je Neymar poručio PSG-u: "Prodajte me, želim kući!"

>>> Neymarov prijatelj o njegovom povratku u Barcelonu: "Ne mogu to dočekati"

Ipak, za dvije sezone u Parizu Brazilac nije oduševio. Brojne ozljede, problematično ponašanje izvan terena i živciranje protivničkih igrača obilježili su dosadašnju Neymarovu eru na Parku prinčeva. Francuski prvak nije napravio iskorak u Ligi prvaka, a u međuvremenu ga je zasjenio čudesni Kylian Mbappé. 

Embed from Getty Images

Zato su se ovih dana katalonski mediji raspisali kako se 27-godišnji napadač želi vratiti u Barcelonu, koja nikad nije preboljela njegov odlazak. Priča oko mogućeg povratka na Nou Camp je aktualizirana, ali je PSG indirektno poručio što misli o takvom scenariju.

"Ako želite Neymara, platite 300 milijuna eura", donosi vijest Le Parisien od neimenovanog izvora iz pariškog kluba, jasno aludirajući na to da PSG ne namjerava surađivati s Barcom koja nema namjeru platiti toliki novac za Brazilca. 

Zanimljivo, iako Francuzi traže 300 milijuna eura, nogometni opservatorij CIES iz Švicarske koji se bavi skupljanjem podataka, analizama i učincima nogometaša, procjenjuje Neymara na 124,7 milijuna eura, što je manje od polovice iznosa koji traži PSG u namjeri da spriječi odlazak svoje zvijezde u Barcu. 

Neymar se navodno povjerio prijateljima kako se želi vratiti na mjesto gdje je igrao najbolji nogomet, ali u Parizu imaju jasne zahtjeve. 

Ako bi se kojim slučajem dogodio njegov povratak za spomenutih 300 milijuna eura Neymar bi ponovno pomjerio granicu i istovremeno držao dva rekorda za najskupljeg nogometaša ikad. 

Ako bi se kojim slučajem dogodio njegov povratak za spomenutih 300 milijuna eura Neymar bi ponovno pomjerio granicu i istovremeno držao dva rekorda za najskupljeg nogometaša ikad. 

Pročitajte više