MICHAEL SCHUMACHER

Le Parisien: Schumacher na tajnom tretmanu u Parizu, ima problem sa srcem?

Foto: EPA-EFE

FRANCUSKI Le Parisien piše da je Michael Schumacher u ponedjeljak poslijepodne stigao iz Ženeve u europsku bolnicu Georges-Pompidou u Parizu na tajni tretman.

Legendarnog vozača Formule 1 vozilom su hitne pomoći ženevskih registracija dovezli na odjel stalnog praćenja kardiovaskularne kirurgije.

Nosila na kojima su Michaela unijeli u zgradu bila su prekrivena prekrivačem tamnoplave boje koji je skroz prekrio njegovo lice i tijelo. Pratilo ga je osiguranje od desetak osoba i strogo se pazilo na to da svi znatiželjni ostanu uskraćeni za informacije.

O Schumacherovom zdravstvenom stanju i dalje nema konkretnih informacija, a glavni čovjek za tretman 50-godišnjeg Nijemca je profesor Philippe Menasché.

Le Parisien dodaje kako je Menasché stručnjak za staničnu terapiju za liječenje bolesti srca. Također, šef je i Instituta za mozak i kralježnicu u bolnici Pitié-Salpêtrière u Parizu.

Podsjetimo, Schumacherova nesreća dogodila se 29. prosinca 2013. Michael i njegov sin Mick su bili na skijanju u francuskom Maribelu. U jednom trenutku Nijemac je otišao izvan staze i zapeo za kamen koji ga je odbacio desetak metara u zrak. 

Pao je i udario glavom o kamen, a bez obzira na to što je imao kacigu, posljedice su bile dramatične.

Nakon toga je bio u induciranoj komi šest mjeseci. Ta je situacija neke njegove prijatelje pogodila u mjeri da se ne mogu više nositi s tim.

Willi Weber, bivši Michaelov menadžer, jedan je od takvih.

"Zatvorio sam poglavlje nad Michaelom nakon dugog perioda oplakivanja. Inače bih poludio."

Pročitajte više