Ligue 1

Le Parisien: Tuchel je Mbappea prozvao i oprao pred cijelom svlačionicom

Screenshot: Twtitter

TRENER PSG-a Thomas Tuchel prozvao je Kyliana Mbappéa ispred cijele svlačionice i sportskog direktora Leonarda te mu očitao bukvicu za nedolično ponašanje zbog incidenta koji se dogodio u subotnjoj pobjedi PSG-a nad Montpellierom 5:0. 

Njemački strateg izvadio ga je iz igre u 68. minuti, što Mbappé nije dočekao najbolje. Francuska zvijezda je bila vidno uznemirena zbog trenerove odluke, a došlo je i do manjeg sukoba.

Petnaestak sekundi zadržao je Tuchel mladog svjetskog prvaka objašnjavajući mu zašto ga je izvadio, nakon čega je Mbappé ljutito produžio do klupe. Sukob nisu izgladili sve dok ga Tuchel nije prozvao i oprao pred svima, javlja Le Parisien. 

Francuski list navodi da je Mbappé nezadovoljan što ga Tuchel često zamjenjuje tijekom utakmica i zbog vremena tijekom igre u kojem to čini. 

"Ne igramo tenis, igramo nogomet, ja sam trener i donosim odluke. Poštovanja mora biti. Ovo nije lijepa slika, nisam ljutit, nego tužan jer je to bilo nepotrebno", rekao je Tuchel nakon utakmice te dodao da bi Mbappé zbog ovoga mogao biti i kažnjen. 

Podsjetimo, ovo nije prvi put da se spomenuti dvojac zakačio. Isto se dogodilo sredinom prosinca prošle godine kad je Tuchel izvadio Mbappéa u 90. minuti. Zanimljivo, PSG je tada također igrao protiv Montpelliera, a tu utakmicu pobijedio je 3:1.

Mladi Francuz tada nije bio kažnjen, ali ovoga puta bi se to moglo promijeniti. Kyliana Mbappéa svakog prijelaznog roka spominju u kontekstu prelaska u Real Madrid. Jedan od najtalentiranijih napadača današnjice ugovor s Parižanima ima do ljeta 2022. godine, a francuski izvori navode da mu je klub spreman ponuditi novu suradnju da se zaštiti od potencijalnih kupaca.

Mbappé je ove sezone na 25 utakmica u svim natjecanjima postigao 22 gola i dodao 13 asistencija.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više