NBA

LeBron James pozitivan na koronavirus. Evo što to znači za Lakerse

Foto: Paul Rutherford-USA TODAY Sports/Guliver

LA LAKERSI do pobjede kod Sacramento Kingsa 117:92 došli su bez LeBrona Jamesa, koji je ušao u zdravstveno-sigurnosni protokol NBA lige. U prijevodu, najveća košarkaška zvijezda današnjice pokupila je koronavirus.

Prema ovosezonskim pravilima, cijepljeni igrači ulaze u covid-protokol samo u slučaju pozitivnog testa, a necijepljeni i ako su bili u kontaktu sa zaraženom osobom. Lakersi nisu službeno objavili zašto je James pod protokolom, ali ako je cijepljen, kao što je rekao, razlog je jasan.

James će biti izvan momčadi najmanje 10 dana između pozitivnog testa i barem dva negativna, napravljena u razmaku od 24 sata.

Lakersi su organizirali siguran prijevoz svoje zvijezde natrag u Los Angeles, a Anthony Davis prenio je da mu je LeBron rekao da je asimptomatičan.

Na njihovu sreću, Lakersima slijedi prorijeđeni raspored pa će, osim sinoćnje, James propustiti samo utakmice protiv LA Clippersa, Bostona i Memphisa, a mogao bi se vratiti za okršaj s Oklahoma Cityjem.

Ove je sezone James već izbivao s 11 utakmica zbog ozljeda trbušnog zida i gležnja te suspenzije zbog incidenta u Detroitu. Lakersi se muče i s njim i bez njega u postavi. S omjerom 12-11 drže osmo mjesto Zapada.

U Jamesovu odsustvu do pobjede su ih sinoć vodili Anthony Davis s 25, Russell Westbrook s 23 i Malik Monk s 22 koša.

Pročitajte više