LEBRON STIGAO JORDANA Kralj James je All-Star MVP

Foto: Guliver Image/Getty Images

LEBRON JAMES momčad koju je odabrao vodio je do pobjede nad ekipom Stephena Curryja 148:145, na prvom All-Star susretu promijenjenog formata u odnosu na dosadašnji Istok protiv Zapada.

Zato je treći put zaslužio naslov Najkorisnijeg igrača.
 
Ovaj put gledali smo kako u Los Angelesu "Team LeBron" s trenerom Dwaneom Caseyem igra protiv "Team Stephena" pod vodstvom Mikea D'Antonija. 
 
Njih dvojica odabrani su kao kapetani jer su dobili najviše glasova na Istoku i Zapadu. James je pak od ovog dueta privukao više glasača, pa je tako dobio prvi pick drafta. Curry se utješio odabirom dresa jer je Zapad bio domaćin utakmice.
 
Ali igrače su si birali od osam ostalih startera, neovisno o tome kojoj oni konferenciji pripadaju, te od 14 rezervi, po sedam iz svake konferencije. Njih su pak odabrali treneri NBA klubova.  
 
Komesar lige Adam Silver bio je zadužen za biranje zamjena igračima koji nisu mogli nastupiti. I to tako da je igrača koji je otpao mijenjao onim koji dolazi iz iste konferencije.

James je bio najbolji u njegovoj momčadi s 29 skokova, 19 skokova i osam asistencija, a pobjedu je osigurao s ključnim poenima u završnici: tricom preko Embiida minutu i pol prije kraja za izjednačenje 144:144, a zatim i pogađanjem za vodstvo 146:145. 
 
LeBron je odlične suradnike imao u Durantu (19 koševa i šest skokova), Westbrooku (11 koševa, po osam skokova i asistencija) te Irvingu koji je postigao 13 koševa, uz sedam skokova i devet asistencija.
 
Curryjeva (11 koševa) momčad koju su predvodili Lillard i DeRozan s po 21 košem te Towns sa 17 koševa i 10 skokova, na kraju je ispustila uvjerljivo vodstvo koje je imala tijekom cijele utakmice. U prvom poluvremenu 15, a šest minuta prije kraja 13 koševa.
 
Ali LeBron je pokazao da je i kao najstariji sudionik All-Stara (33) najbolji i pritom je jednog velikana srušio, a s njima trojicom se izjednačio: 14. nastupom na utakmici najboljih NBA igrača detronizirao je Dirka Nowitzkog kao aktivnog košarkaša s najviše All-Star utakmica.
 
Trećim MVP naslovom izjednačio se na drugom mjestu s Oscarom Robertsonom, Michaelom Jordanom i Shaquilleom O'Nealom. Ispred njih je samo Bob Pettit s pet titula Najkorisnijeg igrača All-Stara. 

Pročitajte više