LeBronov sin nakon operacije srca vraća se košarci

Foto: Profimedia

LEBRON JAMES JR., sin istoimenog NBA superstara, dobio je liječničko dopuštenje za potpuni povratak košarci, četiri mjeseca nakon što se uslijed srčanog zastoja srušio na treningu. Bronny bi uskoro trebao debitirati za sveučilište USC, koje je upisao ovog ljeta, prije nego što mu se dogodio spomenuti incident.

"Bronny će ovog tjedna biti na posljednjoj procjeni s osobljem USC-a, idućeg tjedna vratiti se treninzima, a uskoro zatim vratiti se i utakmicama", objavila je obitelj James u priopćenju, zahvalivši liječničkoj ekipi, zajednici USC-a, prijateljima i navijačima na ljubavi i potpori.

LeBron će otići na debi čak i ako će zato propustiti utakmicu Lakersa

Povratak najstarijeg Jamesova sina košarci mogla bi biti loša vijest za Lakerse, pa barem na jedan dan, jer je LeBron odlučio uživo svjedočiti Bronnyjevu sveučilišnu debiju, čak i ako se termin bude preklapao s utakmicom njegove NBA momčadi. "Već sam obavijestio suigrače o tome. Obitelj je iznad svega", rekao je James.

To ipak ne bi smio biti problem jer se, osim ove subote, termini utakmica Lakersa i USC-a preklapaju samo jednom tijekom ovog mjeseca, i to tek 28. prosinca, a do tada bi Bronny već trebao debitirati, bude li sve išlo po planu.

LeBron je odavno najavio da želi dočekati sina u NBA ligi i po mogućnosti zaigrati s njim u istoj momčadi. Bronnyju je tijekom posljednje srednjoškolske sezone porastao igrački ugled te su mu predviđali izbor u prvoj rundi drafta 2024., nakon samo jedne sveučilišne godine, ali zastrašujući trenutak na treningu u srpnju ugrozio mu je cijelu karijeru.

Urođena srčana mana

Dijagnosticirali su mu značajnu, ali izlječivu urođenu srčanu manu, nakon čega je otišao na operaciju od koje se do sada oporavljao. Za sada nije jasno kako će se ovo odraziti na Bronnyjevu karijeru, a posebno na planove o izlasku na draft već iduće godine pa će LeBron možda morati još pričekati da zaigra s njim na NBA utakmici.

Ipak, zasad se ne čini da ima ikakve planove o mirovini. Iako će krajem mjeseca napuniti 39 godina, u svojoj 21. sezoni i dalje igra impresivno, postiže 24.8 poena, 7.8 skokova i 6.3 asistencije, a nedavno je prešao 39.000 poena u karijeri i nastavlja popravljati svevremenski rekord NBA lige.

Pročitajte više