NBA LIGA

LeBronu opet stradale prepone na Božić, prijeti mu mirovanje

Foto: Getty Images

LA LAKERSI sinoć su u najiščekivanijoj utakmici bogatog božićnog NBA programa izgubili gradski derbi od Clippersa 111:106 nakon što je Patrick Beverley spriječio šut LeBrona Jamesa za produžetak.

Ali to nije najgore što je srčani bek Clippersa učinio Kralju na toj utakmici. U prvoj četvrtini, kad je LeBron pokušao iznuditi prekršaj u napadu, pogodio ga je koljenom u prepone i obnovio mu ozljedu koja mu je smetala proteklih dana.

James je u nedjelju zbog bolova u mišiću u predjelu rebara propustio prvu utakmicu sezone, ali smetala mu je i bol u preponama. Taman se bila smirila, da bi se opet pojavila nakon ovog sudara.

"Osjećao sam se dobro prije utakmice, ali dobio sam koljenom u prepone u sudaru s Beverleyjem i to me vratilo tamo gdje sam bio prije pet dana", rekao je James i dodao da mu se nakon toga područje upalilo.

Iako je završio s 23 koša, 10 skokova i devet asistencija, nije bio pravi do kraja utakmice. Morao se puno više oslanjati na šut nego na ulaze, a rezultat je 10 promašenih trica, najviše na jednoj utakmici u 17-godišnjoj karijeri.

Prošle godine LeBron je također na božićnoj utakmici ozlijedio prepone, što mu je bila prva ozbiljnija ozljeda u karijeri. Morao je mirovati više od mjesec dana i propustiti 17 utakmica, a u tom su se razdoblju raspale sve šanse Lakersa da uđu u doigravanje.

Nasreću, ova ozljeda nije povezana s tom jer se ovaj put radi o desnoj strani, a lani mu je stradao lijevi dio prepona. ESPN javlja da, iako LeBron može igrati i uz bolove, Lakersi bi ga radije odmarali dok ne sanira ozljedu kako se ne bi zakomplicirala i ispriječila se na pohodu na naslov prvaka ako zbog nje bude morao mirovati tijekom play-offa.

Lakersima slijede utakmice u subotu u Portlandu i u nedjelju kod kuće protiv Dallasa. Odluku o njegovu nastupu donijet će na dan utakmice.

Pročitajte više