TRANSFERI

Lecce dovodi Barcelonin višak. Nekoć je vrijedio 70, sad tek dva milijuna eura

Foto: Profimedia

KARIJERA Samuela Umtitija već neko vrijeme ide silaznom putanjom pa ne čudi što ga se Barcelona pokušava odreći. Nije tajna da je u katalonskom klubu prekrižen te da je Barcelona voljna saslušati bilo kakve ponude za igrača kojeg ugovor veže još do 2026. godine. Jedna od takvih stiže iz Serie A.

Novi talijanski prvoligaš Lecce pokušava dogovoriti posudbu tog braniča, potvrdio je jedan od direktora u klubu Pantaleo Corvino na konferenciji za medije. Posao još nije dogovoren, a u Lecceu žele da Barcelona i dalje ima velik dio Umtitijeve plaće na sebi.

"Radimo u tišini da bismo finalizirali neke poslove. Na mnogo njih radimo tiho da uopće provjerimo što možemo napraviti. U ovom trenutku je svašta moguće. Ne mogu opovrgnuti priče o Umtitiju, to je važna vijest", rekao je.

Već četiri godine Umtitija muče problemi s koljenom, zbog kojih je u cijeloj prošloj sezoni odigrao samo 90 minuta u ligi. Ne tako davno njegova karijera izgledala je bitno drugačije, redovno je igrao za Barcelonu, a 2018. je s reprezentacijom postao svjetski prvak. Vrijednost mu je tada prema Transfermarktu bila oko 70 milijuna eura, a sad iznosi tek dva milijuna eura.

Pročitajte više