VN Bahreina

Leclerc: Postolje je sretna posljedica vrlo nesretnih okolnosti

Foto: EPA

CHARLES LECLERC razočaran je što nije uspio pobijediti na VN Bahreina iako je imao uvjerljivo vodstvo ispred Lewisa Hamiltona. Isto tako je svjestan da je imao sreće u nesretnoj situaciji jer ga je sigurnosni automobil spasio od gubitka postolja koji mu je prijetio od Maxa Verstappena.

Hamilton iskoristio Ferrarijeve kvarove i slavio u Bahreinu

Leclerc je izgubio na startu od momčadskoga kolege Vettela i uskoro i od Bottasa u Mercedesu, ali je uspio vratiti pozicije na stazi i izgraditi prednost ispred Vettela i kasnije Hamiltona.

Ali petnaestak krugova prije kraja Leclerc momčadi na radio javlja probleme s pogonskom jedinicom zbog kojih je počeo značajno gubiti snagu i gubitak pobjede činio se neizbježnim.

Pad brzine bio je tako dramatičan da je postalo jasno da će ga do kraja utrke sustići i Verstappen koji je za Leclercom na kraju 42. kruga kasnio velikih 43 s.

Hamilton je Leclercovih 10 sekundi prednosti u 42. krugu pretvorio u vodstvo na kraju 48. kruga i ostvario prvu pobjedu u sezoni dok je Leclerc uz puno sreće završio na postolju, prvi puta u F1 karijeri.

"Nikad ne gledam rezultat, gledam potencijal da budem bolji"

“Događa se, to je dio motosporta. Nažalost danas nije bio naš dan, ali siguran sam da je momčad odradila odličan posao kako bi se vratili nakon manjka brzine u Australiji.”

“Naravno da sam izuzetno razočaran, kao i cijela momčad, ali to se događa tijekom sezone.”

“Bili smo jako sretni u nesretnoj situaciji. Sretan sam što je na kraju izašao sigurnosni automobil inače bismo završili još više iza i mislim da ne bismo bili dobri ni s gorivom.”

Kad ga je Martin Brundle pokušao ohrabriti činjenicom da je ipak ostvario prvo postolje u karijeri, Leclerc je uz osmijeh odgovorio da nikad ne gleda na rezultat, nego na ono što se moglo ostvariti u određenoj situaciji.

“Kao što sam govorio i prije, nikad ne gledam rezultat, gledam potencijal da budem bolji.”

“Danas treće mjesto nije bilo naše realno mjesto.”

Pročitajte više