bundesliga

Legenda Bayerna: Kimmich je Greta Thunberg njemačkog nogometa

Foto: Getty Images

MEHMET SCHOLL, legendarni nogometaš minhenskog Bayerna, kritizirao je desnog beka bavarske ekipe Joshuu Kimmicha i poručio mu da je "Greta Thunberg njemačkog nogometa".

Prošle godine Kimmich je branio Manuela Neuera, a nakon otkaza Niki Kovaču poručio je da ekipa mora napredovati. Kimmich je prošli mjesec imao nove zamjerke, istaknuo je da Bayern treba biti ažurniji tijekom prijelaznog roka kako bi zamijenio ozlijeđene nogometaše.

Česte kritike navele su Scholla da ga usporedi s Gretom Thunberg, svjetski poznatom aktivistkinjom koja se bori protiv klimatskih promjena.

"Kimmich je Greta Thunberg njemačkog nogometa. Uvijek ima što reći. Naravno, treba ga podržati u tome što želi biti vođa i njegove partije su zaista dobre. Međutim, gdje sve to vodi? On još uvijek nije Schweinsteiger", rekao je Scholl koji je dres Bayerna nosio od 1992. do 2007. godine, prvak Njemačke bio devet puta, Kup osvajao pet, a Ligu prvaka jednom.

Ubrzo je stigao i komentar trenera vodeće momčadi Bundeslige Hansija Flicka.

"Mehmet i ja često razmjenjujemo ideje i mislim da je naš dijalog dobar. Njegovo mišljenje o Kimmichu je takvo sada, ali ne slažu se uvijek svi s njim. Joshua nam je važan nogometaš. Ima važnu poziciju u klubu, a ja volim igrače koji izražavaju svoje mišljenje i koji su vođe. On je na pravom putu i vrlo sam zadovoljan njegovim razvojem", istaknuo je Flick.

Pročitajte više