tenis

Legenda: Đoković nema karizme, Federer radi budalu od sebe. Samo je jedan broj 1

Foto: EPA

ION TIRIAC (83) bio je slavni tenisač te menadžer Borisa Beckera, Steffi Graf, Gorana Ivaniševića, Marata Safina. Sada je uspješni biznismen i milijarder. Komentirao je situaciju s tri najbolja tenisača svijeta. "Novak Đoković je napravio fatalnu grešku s cijepljenjem.

Antivakserskim stavom si je nepovratno narušio imidž. Svim silama se trudi biti zločesti dečko kao što su to bili Nastase ili McEnroe, ali oni su to bili prirodno, dok je Đoković glumac. I to onaj bez karizme. Nije ni blizu onima koje kopira." Tiriac se obrušio i na Federera: "Ako Roger voli tenis, može se zabavljati s 40 godina, ali mislim da više nije sposoban biti konkurentan. Iskreno, u velikoj je opasnosti da napravi budalu od sebe."

Ipak, jedini preostali iz velike trojke mu je favorit: "Nadal je pobjedom nad Đokovićem u Roland Garrosu pokazao da će uvijek biti broj 1. Nema više potrebe uspoređivati Rafu s Novakom ili Rogerom.

Proći će jako puno godina prije nego što vidimo tenisača koji će jedan Grand Slam turnir osvojiti 14 puta, kao što je to učinio Nadal u Parizu. Mislim da ne bi trebao igrati do 40. godine, ali svima koji ga poznaju jasno je da će Rafa napustiti tenis samo tako da umre na terenu."

Pročitajte više