NBA

Legenda Miamija stala uz Jokića, koji mu je udario suigrača: On je stvarno dobar tip

Foto: Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports/Guliver

NIKOLA JOKIĆ i dalje je jedna od glavnih tema u NBA ligi zbog reakcije na grubi nesportski prekršaj Markieffa Morrisa, kada se zaletio u igrača Heata i oborio ga s leđa.

Reakcije su podijeljene, iako većina opravdava Jokića i zamjera mu samo što je uzvratio dok mu je Morris bio okrenut leđima.

VIDEO: Arena Sport

Situaciju je prokomentirao i Morrisov suigrač Udonis Haslem, 41-godišnja legenda Heata koji je u klubu od 2003., iako već dugo više služi kao dodatni pomoćni trener nego kao igrač. Haslem je i sam imao mnoštvo nervoznih ispada, a lani je isključen nakon samo tri minute jedine utakmice na kojoj je zaigrao u sezoni.

Jedinstvena perspektiva

Kao Morrisov suigrač, uvaženi veteran te čovjek koji je znao izgubiti živce i općenito je na glasu kao tip kojem se ne treba zamjeriti, Haslem može ponuditi jedinstvenu perspektivu o ovom izgredu. Jokića zbog njegovog poteza nije napadao, štoviše.

"Očito je da će u takvoj situaciji alfa mužjaci reagirati. Nekoliko dana kasnije svi ćemo samo željeti drugima ono što je najbolje za njih. Ne mislim da je Jokić loš tip. Zapravo, volim ga kao košarkaša i kao osobu. Mislim da je zaista dobar tip i da emocije ponekad svih nadvladaju.

Dva dana poslije, volio bih da se sve odvilo drukčije, ali ne smatram da je loš tip ili prljav igrač. I ja sam znao dopustiti emocijama da preuzmu kontrolu. Ali nikad nikog nisam udario s leđa, jedino mi je to malo tmurno. Ne mislim da je ikoga želio ozlijediti. Nećemo ništa zamjeriti, idemo dalje", rekao je Haslem uoči sinoćnje utakmice s LA Lakersima.

Jokić odradio utakmicu suspenzije

NBA liga je suspendirala Jokića na jednu utakmicu bez plaće, a Morrisa i Jimmyja Butlera, koji je pokušavao eskalirati sukob, kaznila je samo financijski. Denver je sinoć i bez Srbina uspio pobijediti Indianu, dok je kompletni Miami izgubio od Lakersa nakon produžetka.

Pročitajte više