TRANSFERI

Legenda Milana: Od Bobana smo čekali igrača kao što je ovaj kojeg dovodimo

Foto: Profimedia

DEMETRIO ALBERTINI (53) legenda je Milana s kojim je osvojio pet talijanskih i tri europska naslova i za koji je odigrao više od 400 utakmica. Slavni Talijan u razgovoru za Gazzettu dello Sport izrazio je oduševljenje igračem kojeg se njegov klub sprema dovesti. To je Charles De Ketelaere, mladi (23) veznjak koji je već odigrao 120 utakmica za Club Brugge i koji bi ovih dana za 35 milijuna eura trebao doći u Milan. 

"U moje vrijeme je Boban bio takav"

"Pioli koristi 4-2-3-1, u kojoj De Ketelaere može pokriti više uloga, prije svega onu playmakera. Ima šampionski potencijal jer premda je mlad, već je moderni igrač s međunarodnim iskustvom. Uostalom, tek su mu 23, a već je u Ligi prvaka odigrao 16 utakmica, više od većine igrača Milana. Osim toga, Pioli sjajno razvija igrače, podiže im kvalitetu i sposobnost. Pogledajte što je napravio s Tonalijem, Leaom, Theom, Kessiejem.

Kod De Ketelaerea mi se sviđa što se zna prilagoditi potrebama momčadi i pokriva mnoge dijelove terena. Ima potencijal doći na razinu velikana kao što su De Bruyne ili Kroos. Dakle, igrači koji su međusobno različiti, ali sposobni dati najbolje i na mjestu ovog drugog. To su ideali veznjaka modernog nogometa, a u moje vrijeme takav je bio Zvonimir Boban.

Malo koji igrač sredine terena mogao je izvesti ono što je radio Zvone. Bio je nevjerojatno moderan igrač izvanserijskih kvaliteta, zbog kojih je mogao na najvišoj razini igrati i na centru, i na krilu, i iza napadača... De Ketelaere je potpuno drugačiji od Bobana, ali je raznovrstan i polivalentan kao on. Zvone je De Ketelaereu utabao put, a on sada neka nastavi dalje njegovim stopama."

Pročitajte više