Legenda Premiershipa nakon 17 godina u svom starom klubu: "Mogu vam garantirati samo golove"

Foto: FC Bournemouth

ENGLESKI veteran i proslavljeni golgeter Jermain Defoe vratio se u klub u kojem je prije 17 godina eksplodirao i započeo svoj strelovit uspon prema vrhu.

Nakon što je Sunderland ispao iz Premierlige Defoe je dogovorio povratak u Bournemouth, a u ugovoru je imao klauzulu da može otići bez odštete u slučaju ispadanja u drugi rang. Tako je 34-godišnji napadač i engleski reprezentativac osigurao još barem jednu sezonu među elitom.

"Lijepo je vratiti se. Jedina stvar koju vam mogu garantirati su golovi", poručio je Defoe na početku predstavljanja. "Bila je ovo laka odluka".

Među "Crne mačke" stigao je u siječnju 2015. godine, a u prošloj sezoni s 15 golova nije uspio spasiti Sunderland od posljednjeg mjesta na ljestvici.

Za tri godine zaradit će 24 milijuna eura

Vraća se u klub u kojem je proveo tinejdžerske dane, tada je u Bournemouthu igrao na posudbi iz West Hama (sezona 2000/2001.). Tada je u 10 uzastopnih utakmica zabio 12 pogodaka i završio sezonu s 20 golova.

Ugovor je potpisao na tri godine, što znači da karijeru ne planira završiti prije svoje 38. godine. Zaradit će 24 milijuna eura!
 

Defoe je sedmi napadač na vječnoj listi Premierlige po broju postignutih pogodaka, zabio ih je 158 u 468 nastupa.

Dodatna motivacija Defoeu je želja da redovitim igrama uhvati sjajnu formu do proljeća, kada će se birati igrači za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Engleski izbornik mu je ukazao povjerenje u ožujku, Defoe je se nakon četiri godine vratio u reprezentaciju i u prvom nastupu protiv Litve zabio gol. Ako u Bournemouthu nastavi gdje je stao prije 17 godina, mogao bi nakon sedam godina nastupiti na svom drugom SP-u.

Navijačima svog bivšeg kluba Sunderlanda obratio se na Twitteru.

 

 

 

 

Pročitajte više