LEGENDA PROVOCIRA"Real će pobijediti Juventus iz nepostojećeg penala"

Foto: Getty Images / Guliver Image

REAL MADRID igrat će u finalu Lige prvaka 3. lipnja u Cardiffu protiv Juventusa. Španjolski velikan ima priliku obraniti naslov europskog prvaka prvi put nakon Milana (1989.-1990). i stići do rekordne 12. titule u povijesti. 

Takva utakmica tih dviju momčadi dogodila se i 1998. godine u Amsterdamu, kad su dva kluba igrala u finalu, a Real je slavio 1:0 golom Predraga Mijatovića. Tada je do 81. minute za Merenguese igrao i Fernando Morientes koji je zanimljivo najavio veliki dvoboj u Cardiffu.

Novinar Bernabeu Digitala upitao je Morientesa tko će slaviti u finalu, a bivši napadač koji je za Real zabio 72 gola u 182 utakmice od 1997. do 2005. godine, odgovorio je:

"Real će osvojiti Ligu prvaka. Momčad Zinedinea Zidanea slavit će 1:0, a gol bi mogao zabiti Gareth Bale. Međutim, on bi to mogao učiniti iz nepostojećeg penala", ispalio je 41-godišnji Morientes.

Je li time slavni Španjolac aludirao na krađu Bayerna kojeg je eliminirao njegov Real u četvrtfinalu nakon niza sudačkih propusta ili je sve samo šala, teško je utvrditi. Ipak, njegova izjava odmah je "zapalila" društvene mreže, na kojima se pojavljuju različita mišljenja o njegovoj izjavi jer mnogi vjeruju kako je time, zapravo, bocnuo i Juventus koji 21. godinu čeka na naslov europskog prvaka. Osim toga, od 1997. do danas njegovi navijači tvrde kako je Mijatović u Amsterdamu zabio iz zaleđa te je time Juve pokraden u Nizozemskoj.

Fernando je tijekom karijere osvojio čak tri Lige prvaka s Realom (1998., 2000. i 2002.), a 2000. zabio je prvi gol u pobjedi nad Valencijom (3:0) u Parizu.

Pročitajte više