lige petice

Legenda Uniteda: Ovo je najlošiji Manchester, znam točno što im treba

Foto: Guliver Image/Getty Images

OVAJ Manchester United je najgori United otkako se igra Premiership, dakle od 1992. Porazom od Newcastlea (0:1) Manchester je ostao na samo devet bodova, što mu je najgori ulazak u sezonu još od 1989./90., kada je u prvih osam kola uzeo osam bodova i kada je prvenstvo završio na 13. mjestu. Ali takav start zabilježio je prije ere Premiershipa pa mu je ovaj aktualni najgori otkako je ona počela.

Porazom od Newcastlea prvi put u povijesti Premier League ostao je bez pobjede osam gostujućih utakmica zaredom. I ovdje se s ovim crnim nizom može mjeriti samo onaj iz '89., kada u gostima nije pobijedio 11 uzastopnih mečeva. Naravno, to je također bilo prije ere Premiershipa. 

I dok navijači kao jedinog i isključivog krivca vide trenera Solskjaera, legenda Uniteda Gary Neville smatra da je uprava kluba uništila klub. Jedan od najboljih desnih bekova u povijesti engleskog nogometa smatra da je uprava kluba godinama dovodila loše igrače i tako zakopala klub.

''Selekcija igrača im je očajna. Napunili su svlačionicu raznim igračima koje su dovodili različiti menadžeri za različite stilove igre. Sad moraju dotjerati način igre, način selekcije i onda dovesti idealne igrače za klub. Na ljeto su doveli dva, tri dobra igrača, bio je to dobar potez, ali sad im je potrebno još pet, šest takvih'', počeo je Neville za Sky Sport, pa je dodao:

"Već sam rekao, ovo je najlošija momčad Uniteda otkako se igra Premiership. Nisu oni loši igrači, daju koliko mogu, ali jednostavno nisu dovoljno dobri.''

Neville smatra da zna što je potrebno Unitedu:

''Potreban im je jedan stoper, pa lijevi bek, fale im dva centralna vezna, jedan bočni vezni i vrhunski napadač. Za to će im biti potrebno mnogo novca. Srećom, nešto od toga mogu pokriti mladim igračima jer imaju niz talentiranih igrača.''

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više