lige petice

Legenda Uniteda: Umoran sam i muka mi je od Oleovih priča. Bila je to greška

Foto: Guliver Image/Getty Images

MANCHESTER UNITED u najvažnijem dijelu sezone upao je u veliku krizu, goru i od one koja ga je potresala dok ga je do pred Božić vodio omraženi Jose Mourinho. 

Naslijedio ga je omiljeni Ole Gunnar Solskjaer i krenuo sjajno, ali čim su zaredali teški protivnici, izgubio je sve važne utakmice. Ispao je iz FA Kupa i Lige prvaka, a četvrto mjesto Premier League, koje iduće sezone jamči LP, sve mu je dalje. Od posljednjih devet utakmica, United je izgubio čak sedam. Igra je očajna, rezultati još gori.

Legendarni Paul Ince smatra da Norvežanin nije kalibar za United i da je njegov dolazak bio velika pogreška kluba.

"Ole mora prijeći preko Alexa Fergusona i shvatiti da je on sad trener. Svi smo umorni od njegovog lijepog pristupa i od toga što pokušava kopirati Fergusona", rekao je Ince pa je nastavio:

"Te su stvari u prošlosti i moramo svi nastaviti dalje. Sve te priče o 'Oleu legendi' razumijemo. Postigao je pobjednički gol u finalu Lige prvaka 1999. godine, no to je prošlost. On nije više legenda, nego je sad trener kluba. Priče o tome kako će voditi tim na Fergiejev način su besmislica. Trebamo svi shvatiti da Ferguson više nije šef."

Paul Ince je s Manchester Unitedom osvojio dvije titule prvaka Engleske te deset drugih trofeja dok je igrao za Crvene vragove. Dobro zna kakav je pritisak igrati za Manchester United.

"Ferguson bi mu sigurno pomogao ako bi trebalo, ali sam umoran i muka mi je od slušanja o njemu. Ole treba zaboraviti prošlost. Gledam u klub i njegova budućnost me brine. Ovaj United je dosta daleko od ostalih top momčadi. Zašto su igrači igrali dobro pri dolasku Olea, a sada ne igraju? Nema karaktera, vodstva, nema želje, ali i menadžer ih mora motivirati. To su isti igrači koji su prije par tjedana igrali sjajno", rekao je ovaj 51-godišnji trener te je dodao:

"Želim da Solskjaer bude uspješan, ali ne mislim da je sposoban za ovaj posao. Potrebno je dosta promjena. Pitanje je hoće li najbolji igrači željeti doći u United dok je on trener. Nisam siguran. S druge strane Guardiola i Klopp privlače igrače. Činjenica je da su trebali čekati kraj sezone za dati mu stalni posao. Nije se trebalo žuriti s novim ugovorom, ali sve je zahvatila euforija i mislili su srcem, a ne glavom. Da sad pitate upravu bi li mu ponudili ugovor, mislim da svi znamo što bi rekli", govori Ince te zaključuje:

"Svi su uskočili na Oleov vlak i sada vidimo posljednice toga. Zidane je bio slobodan trener u to vrijeme, a za mene je Mauricio Pochettino pravi čovjek za Manchester United. Možda sam u pravu, možda sam u krivu, ali to je moje mišljenje."

Pročitajte više