REGIJA

Legenda Zvezde: Odbio sam Pabla Escobara uz viski u bazenu

Screenshot: Twitter

U NEDJELJU je bilo točno 28 godina otkako je Crvena zvezda u Tokiju pobijedila čileanski Colo Colo 3:0 (1:0) i postala prvak svijeta.

Jedan od zaslužnih za uspjeh čuvene generacije Crveno-belih bio je i tadašnji trener Vladica Popović. U sezoni 1991./92. obranio je titulu prvaka Jugoslavije i osvojio titulu prvaka svijeta, dok je finalu Europskog superkupa izgubio od Manchester Uniteda 0:1.

"Samo je Jugoslavija mogla napraviti onakvu generaciju Crvene zvezde. Nažalost, ja neću doživjeti da Zvezda ponovno bude prvak Europe i svijeta, ali vam iskreno želim da vi to vidite još barem jednom u životu. Volio bih da netko uskoro ponovi moj i uspjeh Ljupka Petrovića, ali sa svoje 84 godine nisam optimist", rekao je za srpski Danas Vladica Popović na početku poduljeg intervju koji možete pročitati OVDJE, a mi kao najzanimljiviji dio izdvajamo priču o Pablu Escobaru.

Odbio je najvećeg narkobosa na planetu

Naime, Popović je prije velikog uspjeha s Crvenom zvezdom kao trener radio u Kolumbiji, gdje je također bio uspješan. Jednom prilikom posao mu je ponudio sada već slavni narkobos Pablo Escobar.

"U Kolumbiji sam kao trener radio sedamdesetih i osamdesetih, osvajao sam titule s klubovima iz Santa Fea (Independiente), Medellina (Atletico Nacional) i Calija (Deportivo). Jednom me na razgovor pozvao Pablo Escobar. Svi su već tada znali tko je on i to je bio poziv koji ne smiješ odbiti. Odveo me u svoju vilu i želio me impresionirati tako što me u bazenu poslužio viskijem. Tražio je da postanem trener njegovog kluba iz Medellina, ali ja sam to odmah odbio", rekao je Popović pa pojasnio zašto je donio takvu odluku:

"Znao sam da takvom čovjeku ne smijem reći da ću razmisliti jer bi to bilo isto kao da sam pristao. Pogledao sam ga u oči s iste udaljenosti kao što sada gledam vas, skupio sam hrabrost i zahvalio se na ponudi. Tražio je da ne odbijam odmah, pričao je da će napraviti zabavu u svojoj vili s najljepšim ženama samo za mene, da ću dobiti koliko god novca želim… Međutim, znao sam da ne smijem ući u nešto takvo. Ako me pitate je li me bilo strah kad sam ga odbio, neću vam lagati. I sad mi koljena klecaju kad se sjetim, ali zato i sada znam da sam donio jedinu ispravnu odluku u tom trenutku", istaknuo je Popović. 


 

Pročitajte više