Legendarni američki Ukrajinac Tkachuk završio karijeru

KEITH TKACHUK, 38-godišnji legendarni američki hokejaš na ledu ukrajinskih korijena, najavio je na kraju aktualne sezone odlazak u sportsku mirovinu.

Prije točno dvadeset godina se Tkachuk pojavio na NHL draftu, te je kao 19. izbor otišao u Winnipeg Jetse. Ta se momčad uskoro odselila u Phoenix, čiji je dres nastavio nositi Tkachuk, koji je u karijeri još igrao za Atlantu i St. Louis.

Postojala je mogućnost da njegov sadašnji klub, St. Louis, izbori doigravanje na Zapadu, no prije nekoliko dana je propala i teoretska šansa za to, a time i kratki nastavak karijere igrača koji je pet puta bio na All Stars utakmici NHL lige i četiri puta član američke reprezentacije na Zimskim Olimpijskim igrama.

Recimo da je u siječnju ove godine Tkachuk postao tek četvrti igrač u povijesti NHL lige s minimalno 1000 bodova (pogoci plus asistencije) i 2200 minuta isključenja.

U karijeri je ukupno postigao 538 pogodaka i 525 asistencija, a zadnju domaću utakmicu će odigrati u petak protiv Anaheima, a zadnju utakmicu u karijeri dan kasnije kod Nashvillea.

Pročitajte više