Legendarni Englez predomislio se po pitanju najvećeg nogometaša svih vremena

Foto: EPA

LEGENDARNI Englez Steven Gerrard, koji je tijekom bogate karijere igrao isključivo za Liverpool, trenutno je trener saudijskog prvoligaša Al-Ettifaqa. Kao trener za sada je znatno manje uspješan. Poslije dobrog mandata na klupi Rangersa doživio je neuspjeh s Aston Villom, koja se preporodila nakon što ga je zamijenila Unaijem Emeryjem.

Nakon neuspjeha u Premier ligi, Gerrard se poput mnogih poznatih imena iz Europe zaputio u Saudijsku Arabiju, što je trend koji je započeo Cristiano Ronaldo kada je početkom godine postao igrač Al-Nassra potpisavši najbogatiji ugovor u povijesti.

S Gerrardom se složio i Lampard

Otkako je u Saudijskoj Arabiji, Gerrard je promijenio mišljenje o tome tko je najveći nogometaš svih vremena. Ranije je govorio da je to Leo Messi, ali sada je u intervjuu za službeni medijski kanal saudijske Pro lige rekao kako je to ipak Ronaldo:

"Dolazak GOAT-a, kako ovdje zovemo Cristiana, bio je ogroman transfer. On još uvijek ima puno toga za dati nogometu. Prije nego što sam stigao ovdje, gledao sam nevjerojatne rezultate koje postiže u Saudijskoj Arabiji. Od trenutka njegovog dolaska ova liga postala je popularna diljem svijeta. Počelo je stizati još više poznatih imena."

S njim se složio i legendarni kapetan Chelseaja Frank Lampard, koji je također daleko poznatiji po igračkim nego trenerskim dostignućima. Lampard je ranije govorio kako naginje Messiju zbog "čistog talenta", ali sada je u razgovoru s bivšim Ronaldovim suigračem Garyjem Nevilleom na Sky Sportsu rekao: "Mislim da bih ipak dao blagu prednost Ronaldu zbog nevjerojatne statistike u golovima u polufinalima i finalima."

Pročitajte više