LEGENDARNI ENGLEZ PROKAZAO KRIVCE ZA DEBAKL BARCE "Messi i Suarez pokazali su neko drugo lice"

Foto: Epa

O OVOME što je jučer Roma napravila na Olimpicu, pričat će se još jako dugo. I to sasvim zasluženo.
 
Nitko osim njih nije vjerovao da mogu napraviti čudo, senzaciju, i nadoknaditi 1:4 protiv Barce. I to ne protiv bilo koga, već protiv Messija i društva. Vjerovali su oni i sasvim su zasluženo u polufinalu Lige prvaka. Roma je pobijedila 3:0, taman toliko koliko je bilo potrebno da prođe dalje, no prema onome što smo vidjeli, Džeko i ostali rimski junaci su protiv zbunjene i preplašene Barce mogli slaviti još uvjerljivije. 
 
Nakon što je sudac odsvirao kraj utakmice, Olimpico je eruptirao. Navijači Rome, uprava kluba, igrači na terenu, svi su bili u suzama, nisu znali što bi od sreće. Rim je noćas gorio. 
 
S druge strane, šok i nevjerica u redovima Barcelone. Posebno je zanimljiv bio kadar koji je odmah nakon posljednjeg sučevog zvižduka uhvatio Messija čiji je izgled lica odavao kako Argentinac ne može vjerovati što se to upravo zbilo. 
 

Messi je jučer odigrao jako loše, a kad Argentinac ne igra, onda ne igra ni Barca. Poražavajući podatak za klub poput Barcelone je da toliko ovisi o samo jednom igraču. Barca je od 2007. devet puta ispadala u nokaut fazi - 2007. od Liverpoola, 2008. od Manchester Uniteda, 2010. od Intera, 2012. od Chelseaja, 2013. od Bayerna, 2014. i 2016. od Atletico Madrida, 2017. od Juventusa i 2018. od Rome. U svim tim dvobojima Messi nije zabio ni jedan jedini gol. 
 
Michael Owen, legendarni napadač Liverpoola i Reala, te posljednji Englez koji je osvojio Zlatnu loptu (2001.), danas radi kao TV komentator. Za njega nije bilo dvojbe tko je krivac što je Barcelona doživjela debakl na Olimpicu.
 
''Glavni krivci za blamažu Barcelone su Leo Messi i Luis Suarez. Njih dvojica uopće nisu sudjelovali u defenzivi. Obojica igraju jako dobro ove sezone, ali sinoć su pokazali neko drugo lice. Vidio sam da se Barca brani s osam, a ne s deset igrača kao što je to radila Roma'', rekao je Owen.

Pročitajte više