Legendarni Michael Stich se vratio tenisu u četrdesetoj

BIVŠI njemački tenisač Michael Stich, svojedobno drugi tenisač svijeta i pobjednik Wimbledona 1991. godine, zaigrao je u igri parova s 19 godina mlađim sunarodnjakom Mischom Zverevim na ATP 500 turniru u Hamburgu, na kojem je Stich danas direktor.

Stich se odlučio na zanimljiv marketinški potez, te je sam sebi dodijelio pozivnicu za nastup u igri parova. No, pred 4.000 gledatelja na središnjem terenu, 40-godišnji Stich se nije najbolje proveo. Bolji od njega i Zvereva bili su Šveđanin Simon Aspelin i Australac Paul Hanley 6-4, 6-2 nakon jednog sata i dvije minute igre. Nijemci su imali samo dvije break lopte, obje neiskorištene.

Stich je u karijeri osvojio 18 turnira, među kojima baš u Hamburg 1993. godine, kada je u finalu pobijedio Rusa Andreja Česnokova u četiri seta. Još uvijek je posljednji njemački pobjednik u Hamburgu.

Najveći uspjeh u karijeri Stich je ostvario osvajanjem Wimbledona 1991. godine. Tada je u polufinalu pobijedio Šveđanina Stefana Edberga 4-6, 7-6, 7-6, 7-6, iako Edberg u cijelom meču nije izgubio niti jedan servis. Stich je potom u finalu svladao sunarodnjaka Borisa Beckera u tri seta. Uz naslov u Wimbledonu, igrao je i finala na US Openu 1994. godine (Agassi) i na Roland Garrosu 1996. godine (Kafeljnikov). Oba je izgubio u tri seta.

Stich, koji je u Hamburgu zaigrao 12 godina nakon završetka karijere, tako nije uspio krenuti stopama velikog Amerikanca Johna McEnroea, koji je 2006. godine, 14 godina nakon posljednjeg naslova u parovima, s 47 godina osvojio naslov na ATP turniru u San Joseu sa Šveđaninom Jonasom Björkmanom.

Pročitajte više