LIGE PETICE

Legendarni Nijemac: Kad Boban govori, onda slušaš

Foto: EPA

BIVŠI nogometaš Milana, Oliver Bierhoff, dao je intervju za Gazzettu dello Sport u kojem je opisao kako on vidi promjene koje se događaju u Milanu. 

"Maldini i Boban? Oni su sjajan duo zato što su različiti. Čak i kad smo bili nogometaši, Zvone je uvijek bio čvrst, skoro pa agresivan u branjenju svojih mišljenja, jasno je izražavao svoje ideje. Paolo, s druge strane, kod njega je zrelost bila glavna kvaliteta, on je svima bio uzor", rekao je Bierhoff pa dodao: 

"U svakom klubu mora biti netko tko razumije nogomet kao njih dvojica. To klubu daje identitet. Oni su navikli živjeti s pritiskom jer su to radili tijekom cijele karijere. Paolo i Zvone su različiti, ali zajedno su jako snažni. Također, ako si nogometaš i jedan od njih ti nešto govori, onda slušaš."

Osvrnuo se Bierhoff i na Milanovu nagodbu s UEFA-om zbog koje su izbačeni iz Europa lige za sljedeću sezonu.

"Europa liga uzima pun energije, a ako ne dođete do finala, nije isplativa ni ekonomski ni natjecateljski. Milan sada ima vrijeme koje mu je potrebno da se ponovno izgradi i imaju pravo loviti mjesto u Ligi prvaka sljedeće sezone. U slučaju Milana, sa svom tom poviješću, samo Liga prvaka se računa", zaključio je Bierhoff. 

 

Pročitajte više