Legendarni Nijemac: "Naš nogomet je teški prosjek"

Foto: Guliver Image/Getty Images

MATTHIAS SAMMER legenda je ne samo njemačkog, već i svjetskog nogometa. Sammer je bio europski prvak s Elfom 1996., a iste je godine osvojio i Zlatnu loptu. Iduće sezone vodio je Borussiju Dortmund do naslova u Ligi prvaka.

Ako nekoga možemo nazvati legendom nogometa, onda je to veliki Matthias, danas savjetnik Dortmunda.

Borussija Dortmund, minhenski Bayern i Schalke uvjerljivo su poraženi od Tottenhama, Liverpoola i Manchester Cityja u osmini finala Lige prvaka, a jedini njemački klub koji je prošao u četvrtfinale europskog natjecanja je Eintracht, koji se našao u osam najboljih u Europskoj ligi. Reprezentacija Njemačke na prošlom SP-u u Rusiji doživjela je debakl. Kao branitelj naslova prvaka svijeta, Elf nije ni prošao skupinu.

Sammer je za Bild rekao da je njemački nogomet u velikoj krizi.

"Kaskamo za najboljima. Mi smo prosječni, premda Nemačka inače nije takva. Jednostavno bi trebalo prodiskutirati i zapitati se što je to što čini pobjednike i on čega je trenutno satkan njemački nogomet? Jer, mi smo trenutno sve, samo ne pobjednici", rekao je Sammer i dodao:

"Mislim da su nas druge nacije prestigle u segmentima u kojima smo bili najbolji. Ne samo kada je profesionalnost u pitanju, već i glad i želja. Zbog toga se trebamo dobro zapitati".

51-godišnjak smatra da je Premiership trenutno drži primat.

"Najbolji igraju u Engleskoj, a tamo su i najbolji treneri".

Pročitajte više