Legendarni "prašinar": "Nadal je nekoliko svjetlosnih godina ispred Đokovića"

Foto: Guliver Image/Getty Images

OSVOJIVŠI deseti put Roland Garros, Rafael Nadal je po tko zna koji put dokazao da je najveći igrač svih vremena na zemlji, a možda i svih vremena općenito.
 
Štoviše, za španjolskog tenisača Tommyja Robreda nema dileme tko su najbolji tenisači današnjice. Bivši broj 5 na ATP ljestvici izdvojio je Nadala i Federera od ostatka Toura.
 
Robredo je rekao da ne postoji nikakva ''Velika četvorka'', već da postoje Rafa i Roger koji su svijet za sebe, a onda tek dolaze svi ostali.
 
''Ne mogu reći da postoji 'Velika četvorka' kad to nije istina. Na vrhu su samo dvojica. Mišljenja sam da su Rafa i Roger svijet za sebe i da je njihov tenis na jednom sasvim drugom nivou od ostalih igrača. Kad pričamo o njima, to je jedna skroz druga dimenzija. Rafa je osvojio Roland Garros, Monte Carlo i Barcelonu deset puta. To je možda lako izgovoriti, no kada o tome stvarno promislite, pa to je strašno. Rafi moramo zahvaliti na činjenici što je tenis toliko popularan. S druge strane, Federer ne igra šest mjeseci, a njegova je oprema i dalje najprodavanija. Njih dvojica su teniska čudovišta'', rekao je Robredo, pa je kazao kako je Nadal svjetlosnim miljama daleko od Novaka Đokovića.
 
''Premda je Murray broj 1 i strašan je igrač, Nadal je ikona ovoga sporta zbog svega što je u karijeri napravio. Toliko godina u vrhu, toliko Grad Slam naslova, Masters titula, medijske popularnosti, autograma... Ako ga usporedite s Đokovićem, koji je također bio prvi na ATP listi, Rafa je nekoliko svjetlosnih milja ispred Novaka.''
 

Pročitajte više