BARCELONA

Legendarni Realov Meksikanac: Messi je vođa, ali ne u dovoljnoj mjeri

Foto: EPA

EPSKI poraz od Bayerna uzdrmao je Barcelonu do temelja.

Otkazom su platili trener Quique Setien i sportski direktor Eric Abidal, a na vruću klupu Camp Noua sjeo je Ronald Koeman, legendarni Nizozemac koji jako dobro poznaje stanje u klubu. Ondje je igrao od 1989. do 1995. te započeo svoju trenersku karijeru kao pomoćnik Louisa van Gaala od 1998. do 2000. godine.

Hugo Sanchez: Messi ne bira momčad ni igrače

Situacija u Barceloni jedna je od glavnih sportskih tema već danima. Tako je i legendarni Realov meksički napadač iz osamdesetih Hugo Sanchez dao svoje mišljenje.

"U Barceloni postoji mnogo sumnji zbog nedostatka vodstva predsjednika Bartomeua, ali i Messija. Messi je vođa, ali ne u tolikoj mjeri da donosi temeljne sportske odluke. On ne bira momčad ni igrače koje klub dovodi. Predsjednik je taj koji će zamijeniti igrače starije od 30 godina, pa čak i Busquets može otići", rekao je Sanchez.

"Izdrži li Messi još godinu dana u Barceloni, nakon toga će sigurno otići. Može on otići i sada, ali klub koji ga želi mora platiti 700 milijuna eura, koliko iznosi njegova otkupna klauzula. Messi se očito želi okružiti ljudima u koje vjeruje, a Neymar je bio idealan takav igrač", zaključio je Sanchez osvrnuvši se na trakavicu u kojoj se Neymar trebao vratiti u Barcu, ali je na kraju sve propalo.

Sjajan golgeter

Za one koji su slabije upoznati s likom i djelom Huga Sancheza, riječ je o jednom od najboljih napadača u povijesti Reala. U Kraljevskom klubu igrao je od 1985. do 1992. i u tom razdoblju osvojio pet naslova prvaka zaredom.

Bio je najbolji strijelac Primere pet puta, a 1990. osvojio je i Zlatnu kopačku kao najbolji strijelac Europe s 38 pogodaka. Ukupno je za Real odigrao 283 utakmice i zabio 208 golova. Prije Reala igrao je za Atletico (82 pogotka u 152 nastupa). Za Meksiko je odigrao 58 utakmica i zabio 29 golova.

Pročitajte više